Vihattu valmentaja voi palauttaa Kiovan Dynamon mestariksi jo sunnuntaina, mutta kannattajat eivät unohda hänen sanojaan - Urheilu | HS.fi

Vihattu valmentaja voi palauttaa Kiovan Dynamon mestariksi jo sunnuntaina, mutta kannattajat eivät unohda hänen sanojaan

Mircea Lucescu möläytti viisi vuotta sitten, että Venäjä ja Ukraina ovat hänelle yksi ja sama maa. Lisäksi hän on valmentanut yli vuosikymmenen ajan Dynamon pahinta kilpailijaa.

Mene pois, Lucescu, kehottivat Kiovan Dynamon kannattajat lakanassaan maaliskuisessa Villarreal-ottelussa. Seuran valmentaja Mircea Lucescu on vihattu mies, vaikka hän on palauttamassa Dynamoa mestariksi viiden vuoden tauon jälkeen.­

24.4. 16:12

Ukrainalaisen jalkapallon menestysseura FK Dynamo Kyjiv eli Kiovan Dynamo voi varmistaa paluunsa maan jalkapallomestariksi jo sunnuntaina.

Dynamo johtaa Ukrainan liigaa kymmenen pisteen erolla FK Šahtar Donetskiin, kun pelaamatta on neljä kierrosta. Voitto FK Ingulets Petrovesta tietäisi mestaruutta.

Kiovassa juhlittiin mestaruutta viimeksi viisi vuotta sitten eli keväällä 2016.

Seuran 16:s Ukrainan mestaruus on jo lähes Dynamon käsissä, mutta kokeneen romanialaisvalmentajan Mircea Lucescun on turha odottaa kiitosta kannattajilta.

”Tilanne ei ole helppo minulle. Pelin organisointi ja tuloksen saavuttaminen näin lyhyessä ajassa ovat olleet vaikeaa, mutta onnistuimme”, Lucescu sanoi ottelun alla uutistoimisto AFP:n mukaan.

75-vuotias Lucescu on menestyksestä huolimatta monin tavoin vihattu mies juuri Dynamo-leirissä.

Osa fanaattisimmista kannattajista ei ole vieläkään antanut anteeksi kokeneen luotsin viiden vuoden takaisia möläytyksiä.

”Venäjä ja Ukraina ovat minulle yksi ja sama maa”, Lucescu sanoi tuolloin.

”Ne erotettiin sattumalta. Ikäisilleni tämä kaikki on entistä Neuvostoliittoa.”

Sotatila jatkui tuolloin Itä-Ukrainassa toista vuotta. Lisäksi Venäjä oli irrottanut Krimin niemimaan Ukrainasta ja liittänyt sen itseensä.

Mircea Lucescu on tiukassa paikassa Kiovan Dynamon valmentajana.­

Lucescu on valmentanut Dynamoa heinäkuusta 2020 lähtien. Alku oli hankala muutenkin kuin geopoliittisten lausuntojen takia.

Seuran ultrakannattajat uhkailivat romanialaisluotsia, koska tämä oli aiemmin valmentanut Dynamon päävastustajaa Šahtaria peräti 12 vuoden ajan.

Dynamon ultrat syyttivät Lucescua siitä, että tämä oli puhunut vuosien mittaan sopimattomasti seurasta. Hänen palkkaamisensa nähtiin sylkemiseksi kaikkien kannattajien kasvoille.

Lucescu ehti jo ilmoittaa jättävänsä pestin vain kahden työpäivän jälkeen, kunnes perui eronsa myöhemmin samassa kuussa.

Kannattajien ”Lucescu go away” -lakanat ovat edelleen tuttu näky katsomoissa, ja romanialaisluotsia on kehotettu poistumaan seurasta myös erilaisissa lauluissa.

”En pidä heitä faneina. Olen kiinnostunut pelistä, tuloksesta ja siitä, että teen Dynamosta paremman joukkueen”, Lucescu sanoi AFP:n mukaan viime viikolla.

Ultrakannattajat puolestaan ilmoittivat tällä viikolla, etteivät luota Lucescuun, vaikka tämä veisi seuran Mestarien liigaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat