Ahdisteluoikeudenkäyntiä odottava tanskalainen huippupelaaja on nyt tuore isä ja löysi koronatartunnan jälkeen mahtivireen vuoden avauskilpailussaan - Urheilu | HS.fi

Ahdisteluoikeudenkäyntiä odottava tanskalainen huippupelaaja on nyt tuore isä ja löysi koronatartunnan jälkeen mahtivireen vuoden avauskilpailussaan

24.4. 16:21

Tanskalainen golfin huippupelaaja Thorbjørn Olesen lähti lauantaina johtoasemassa viikonlopun kierroksille Gran Canarialla pelattavassa Euroopan-kiertueen (ET) kilpailussa.

Olesen, 31, tavoittelee uransa kuudetta ET-voittoa tilanteessa, jossa menestysodotukset ovat olleet poikkeuksellisen matalalla.

Olesenin peli kulki kahdella ensimmäisellä kierroksella hienosti siihen nähden, että tämä on tänä vuonna hänen ensimmäinen kilpailunsa rannevamman ja koronatartunnan takia.

Kentän ulkopuolella Olesenilla on riittänyt sekä perheonnea että ongelmia. Hänestä tuli isä muutama viikko sitten.

Vuoden 2018 Ryder Cup -joukkueeseen kuulunut Olesen pelaa kiertueella väliaikaisella luvalla. Häntä syytetään muun muassa seksuaalista ahdistelusta, ja tapauksen oikeuskäsittely on kesken.

Kesällä 2019 Olesen ahdisteli syyttäjän mukaan nukkuvaa naista lennolla Yhdysvalloista Lontooseen, virtsasi koneen käytävälle ja räyhäsi matkustamohenkilökunnalle.

Euroopan-kiertue langetti Olesenille väliaikaisen kilpailukiellon oikeudenkäyntiin asti. Kun oikeuskäsittely siirtyi pandemian takia tämän vuoden joulukuuhun, Olesen sai luvan kilpailla sitä odottaessa.

Olesen pelasi Melonerasin melko lyhyen kentän torstaina 65 lyönnillä ja kiihdytti tahtiaan perjantaina. Hän otti yhden lyönnin johtoaseman 61 lyönnin kenttäennätyksellä tehtyään yhden eaglen ja seitsemän birdieä.

”Tuntuu hienolta. Missään nimessä en odottanut tällaista. Pojan syntymän jälkeen en ole ehtinyt viime viikkoina juuri harjoittelemaan, joten odotukset olivat melko vähäiset”, Olesen sanoi ET:n haastattelussa.

Kilpailussa oli mukana neljä suomalaista, jotka kaikki karsiutuivat viikonlopun kierroksilta.

Gran Canaria: Miesten Euroopan-kiertueen kilpailu:

Tilanne 36/72 reiän jälkeen:

126 lyöntiä (14 alle parin): Thorbjörn Olesen Tanska 65+61,

127 (–13): Wil Besseling Hollanti 64+63, Rhys Enoch Wales 65+62,

... 136 (–4) mm. Janne Kaske Suomi 69+67 ja Kalle Samooja Suomi 68+68 (Kaske ja Samooja jakoivat 75. sijan),

... 138 (–2) mm. Tapio Pulkkanen Suomi 67+71 ja Mikko Korhonen Suomi 68+70 (Pulkkanen ja Korhonen jakoivat 110. sijan).

Suomalaiset karsiutuivat jatkokierroksilta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat