Veikkausliiga alkoi kuuden maalin ilotulituksella Töölössä, kun HJK punnersi kahdesti Hongan ohi johtoon - Urheilu | HS.fi

Veikkausliiga alkoi kuuden maalin ilotulituksella Töölössä, kun HJK punnersi kahdesti Hongan ohi johtoon

17-vuotias Casper Terho kaunisteli lisäajalla Klubin voittonumeroita liigauransa debyyttimaalilla. HJK:n Filip Valenčič teki maalin ja syötti voittomaalin.

HJK:n Filip Valenčič teki maalin ja syötti yhden, kun Klubi voitti kauden avausottelussa FC Hongan.

24.4. 16:59 | Päivitetty 24.4. 21:24

HJK–Honka 4–2 (1–1)

Kun Veikkausliigan avausottelussa nähdään kuusi maalia, ei voi liikaa moittia peliä, vaikka ei se ollutkaan vielä kovin hyvällä tasolla. Avausottelun peruspulma. Kahden tasavahvan joukkueen välisen eron teki HJK:n tehohyökkääjä Filip Valenčič, joka nosti ensin HJK:n tappiolta maalillaan ja syötti voittomaalin.

”Peli oli aika avointa. Mielestäni ansaitsimme kolme pistettä ottelusta. Saimme huonon alun, mutta jatkoimme sen jälkeen vain oman pelimme pelaamista. Olimme vähän turhautuneita siitä vastustajan avausmaalista”, Valenčič sanoi.

Avausmaali syntyi jo seitsemännellä minuutilla, kun HJK-toppari Miro Tenho liukastui pallon kanssa, ja Hongan uusi vaarallinen kärkipelaaja Darren Smith sai pallon lahjaksi. Viime kaudella Ykkösessä EIF:ssä 18 maalia tehnyt Smith teki monen kymmenen metrin juoksun pallon kanssa ja sijoitti pallon lopulta näppärällä nostolla ohi vastantulleen maalivahti Hugo Kedon.

Darren Smith juhli Hongan avausmaalia HJK:ta vastaan.

Peli ei ollut kummallakaan joukkueella erityisen hyvin kasassa läpi ottelun aikana.

”Emme ole tyytyväisiä peliin. Mutta samaan aikaan ymmärrämme, että tämä oli kauden ensimmäinen peli. Meillä on paljon parannettavaa. Voitto on voitto, ja otamme sen vastaan. Kauden avausottelut eivät ole koskaan helppoja”, Valenčič totesi.

Viime vuosina nämä Metroderbyiksi kutsutut pääkaupunkiseudun paikallisväännöt ovat olleet tasaisia. Kolme edellistä joukkueiden kohtaamista päättyi tasapeliin, ja kaikkiaan neljä ottelua oli mennyt ilman HJK:n voittoa. Kahdeksasta edellisestä joukkueiden ottelusta vain yksi on päättynyt HJK:n voittoon, kun HJK voitti Hongan edellisen kerran elokuussa 2019.

HJK:n vaarallisin ja aktiivisin pelaaja oli Valenčič, joka järjesteli ensin muille maalipaikkoja ja päätti sitten tehdä itse maalin, kun muut hukkasivat hänen tarjoilemansa paikkansa. Kymmenen minuutin pelin jälkeen Valenčič tarjoili muutaman minuutin välein kaksi maalipaikkaa Atomu Tanakalle.

23. minuutilla Hongan keskikenttäpelaaja Jerry Voutilainen loukkaantui, ja Hongan nuori lupaus Niklas Pyyhtiä, 17, pääsi kentälle. Ei mennyt kuin muutama minuutti, kun Pyyhtiä rakensi neljän HJK-pelaajan ohittaneella murtavalla syötöllään vaarallisen hyökkäyksen. Siitä hyökkäyksestä Hongan pelaajat laukoivat kahdesti kohti HJK:n maalia, mutta Keto torjui yritykset.

42. minuutilla Pyyhtiä menetti pallon Bubacar Djalon ahdistamana, ja Valenčičille avautui väylä vetopaikkaan. Sellaista ei kannata liigan vaarallisimpaan pelaajiin kuuluvalle laitahyökkääjälle tarjota. Valenčič laukoi paristakymmenestä metristä pallon tarkasti maalin alakulmaan ja tasoitti ottelun 1–1:een.

”Näin siinä tilanteessa kuin ikkunan avautuvan heidän topparinsa ja maalivahdin välissä. Hyvä alku minulle”, Valenčič sanoi.

Honka vaihtoi tauolla varoituksen ottaneen Dani Hatakan kentältä, ja tilalle tuli 20-vuotias Matias Rale.

Honka peluutti harjoituskaudella jonkin verran nuoria pelaajiaan, ja seuran strategiana onkin antaa heille enemmän vastuuta. Kauden avausottelussa Honka juoksutti kentälle kuitenkin lähes yksinomaan kokeneita pelaajia, ja vain yksi nuorukainen, 19-vuotias laitapakki Edmund Arko-Mensah oli päässyt avaukseen.

HJK:lla on tälläkin kaudella koko liigan levein pelaajamateriaali, mutta loukkaantumiset olivat verottaneet kokoonpanosta paljon pelaajia. Sairastuvalla ovat tällä haavaa ainakin Kevin Kouassivi-Benissan, Valtteri Moren, Markus Halsti, Joel Untersee, Santeri Väänänen ja Jair.

”Aina pitää miettiä, miksi vammoja tulee. On vaivoja, joille emme olisi voineet tehdä yhtään mitään. Sitten on asioita, joista pitää miettiä, olisiko voitu tehdä jotain toisin”, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela sanoi Ruudun lähetyksessä juuri ennen ottelua.

Kun toista jaksoa oli pelattu seitsemän minuuttia, voitti HJK pallon hyökkäysalueella, ja Valenčičin ja Tanakan yhteistyön jälkeen pallo päätyi Roope Riskille. Riski laukoi rangaistusalueen rajalta, ja pallo pomppasi Konsta Rasimuksen jalasta David Brownen juoksulinjalle. Browne ohjasi pallon ilmasta ohi maalivahti Tim Murrayn ja vei Klubin 2–1-johtoon.

”Päätimme, että pidämme toisella jaksolla palloa pidempään hallussamme, jotta voimme väsyttää vastustajaa ja luoda tilaa hyökkäyksessä”, Valenčič sanoi.

Heti maalin jälkeen HJK vaihtoi Bubacar Djalon tilalle kentälle seuraan palanneen Sebastian Dahlströmin.

Hongan 2–2-tasoitus tuli 71. minuutilla. Vain hetkeä aiemmin Valenčič yritti syöttää Roope Riskin läpi ja karjaisi huomiota herättävän kovaa, kun Riski ei saanut palloa kiinni.

HJK-fanit kentän viereisellä kalliolla olivat tyytyvisiä.

Honka rakensi tyylikkäästi tasoitusmaalin heti seuraavasta hyökkäyksestään. Pyyhtiä syötti syvyyteen vasemmalla Edmund Arko-Mensahille, joka laittoi pallon ensimmäisellä kosketuksellaan Jean-Marie Dongoulle. Dongou ohitti ensimmäisellä kosketuksellaan Miro Tenhon rangaistusalueella ja toisella kosketuksellaan laukoi pallon maaliin.

Valenčič näytti jälleen 78. minuutilla, miten hän pystyy kääntämään otteluita joukkueensa eduksi. Valencic syötti yllättävästi Roope Riskin maalipaikkaan, ja Riski laukoi tarkasti maalin takakulmaan 3–2-johtomaalin. Lisäajalla Klubin voittolukemia kaunisteli vielä Casper Terho, 17, joka teki liigauransa debyyttimaalin.

Riku Riski karkaa maalintekoon ja tekee HJK:n voittomaalin 3 - 2. FC Hongan Heikkilä on myöhässä.

Seitsämäntoistavuotias Casper Terho tekee ensimmäisen liigamaalinsa ja vie HKJK:n loppulukemiin 4 - 2. Atomu Tanaka vas. ja Daniel O’Shaughnessy onnittelevat.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat