Bikinipakko raivostutti Norjan rantakäsipallo­maajoukkuetta, nyt sääntöihin on tulossa muutos: ”Ehdotus otettiin vastaan aplodein” - Urheilu | HS.fi

Bikinipakko raivostutti Norjan rantakäsipallo­maajoukkuetta, nyt sääntöihin on tulossa muutos: ”Ehdotus otettiin vastaan aplodein”

Rantakäsipallon peliasut nousivat puheenaiheeksi vuoden 2019 EM-kisojen yhteydessä.

Norjan aloitteesta bikinit ovat poistumassa rantakäsipallon pakollisina peliasuina. Kuva vuoden 2017 EM-finaalista, jossa Norja kaatoi Puolan.­

28.4. 11:10 | Päivitetty 28.4. 15:18

Rantakäsipallon peliasut nostattivat kohun Norjassa kaksi vuotta sitten, ja nyt tilanteeseen on tulossa muutos.

Naisten on sääntöjen mukaan pukeuduttava bikineihin, mutta miesten peliasuna on sortsit ja hihaton paita.

Bikinipakko puhutti Norjassa vuoden 2019 EM-kisojen aikana, ja nyt Norjan liitto on saanut ehdotuksensa peliasumuutoksesta läpi Euroopan käsipalloliitossa EHF:ssä. Asiasta kertoo NRK.

Vielä voimassa olevien sääntöjen mukaan bikinit saavat olla korkeintaan kymmenen senttimetrin korkuiset sivuilta. Yläosana pitää käyttää tiukkaa urheilutoppia.

Tähän on tulossa muutos.

”Ehdotus otettiin vastaan aplodein. EHF vie asian kansainväliselle kattojärjestölle, koska tässä on kyse kansainvälisistä säännöistä”, Norjan käsipalloliiton puheenjohtaja Kåre Geir Lio kertoi NRK:lle.

”Asiaan ei ole paneuduttu kunnolla ennen tätä. Mutta olemme kyllästyneet siihen, että vaatetus on muodostunut esteeksi pelata rantakäsipalloa.”

Maajoukkuepelaaja Katinka Haltvik vahvistaa näkemyksen.

”Tiedän ihmisiä, jotka eivät ole halunneet pelata (peliasu-)sääntöjen vuoksi”, Haltvik sanoo.

”On typerää, että ihmiset eivät ole voineet tai halunneet osallistua vaatteiden vuoksi. Ulkonäköpaineita on muutenkin liikaa.”

Kåre Geir Lio ei osaa arvioida, milloin uudet säännöt astuisivat voimaan.

”Haluaisimme sen tapahtuvan mahdollisimman nopeasti. Seuraaviin MM-kisoihin mennessä täytyy olla tavoitteena.”

Vuoden 2020 MM-kisat peruttiin koronaviruksen vuoksi, eikä uutta ajankohtaa ole vallitsevan tilanteen vuoksi vielä päätetty.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat