Kanadan F1-gp jää jälleen ajamatta – Turkki paikkaa kesäkuun kalenterin - Urheilu | HS.fi

Kanadan F1-gp jää jälleen ajamatta – Turkki paikkaa kesäkuun kalenterin

F1-kauden seitsemännen MM-osakilpailun paikka muuttuu.

Montrealissa ajettiin F1-kisa edellisen kerran kaudella 2019.­

28.4. 19:39

Formula 1 ilmoitti keskiviikkona, että kauden seitsemännen MM-osakilpailun paikka muuttuu. Kesäkuun 13. päivän Kanadan gp peruuntuu, ja sen korvaa Turkin gp.

F1:n mukaan Kanadassa voimassa olevat koronaviruksen aiheuttamat matkustusrajoitukset ja karanteenisäädökset eivät mahdollista Kanadan kisaa. Montrealissa kisattava Kanadan gp jäi ajamatta myös viime vuonna. F1 ilmoitti, että pääsyliput sekä viime että tältä vuodelta kelpaavat ensi vuoden kisaan.

Turkki palasi F1-kalenteriin yhdeksän vuoden tauon jälkeen viime marraskuussa. Lewis Hamilton varmisti Istanbulissa uransa seitsemännen maailmanmestaruuden.

”Olemme totta kai pettyneitä siihen, ettemme pääse Kanadaan. Mutta olemme innoissamme siitä, että Turkki isännöi gp-kisaa 2021. Viimevuotinen kisa oli mahtava, ja rata tarjoaa hienoja taisteluhetkiä”, F1:n toimitusjohtaja Stefano Domenicali totesi.

F1-kausi jatkuu tänä viikonloppuna Portugalin gp:llä. Turkkia ennen ajetaan Espanjassa (9. toukokuuta), Monacossa (23. toukokuuta) ja Azerbaidzhanissa (6. kesäkuuta).

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat