Pikkuleijonilta huikea kiri Samu Tuomaalan johdolla: voitto Tšekistä sinetöityi viimeisellä peliminuutilla - Urheilu | HS.fi

Pikkuleijonilta huikea kiri Samu Tuomaalan johdolla: voitto Tšekistä sinetöityi viimeisellä peliminuutilla

Pikkuleijonat nousi lohkonsa kärkipaikalle jääkiekon alle 18-vuotiaiden poikien MM-turnauksessa.

Samu Tuomaala teki tärkeän maalin myös kisojen avausottelussa Venäjää vastaan.­

29.4. 7:15 | Päivitetty 29.4. 13:36

Pikkuleijonien Samu Tuomaala heittäytyi ratkaisijan rooliin jääkiekon alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisojen toisessa ottelussa. Tuomaala viimeisteli 19 sekuntia ennen peliajan loppua Suomen 6–5-voittomaalin ottelussa Tšekkiä vastaan Friscossa Texasissa.

Tuomaala oli ärhäkkäänä pelin ratkaisuhetket, sillä hän viimeisteli myös Suomen 4–5-kavennuksen ja syötti Samu Salmisen 5–5-tasoituksen. Tuomaala teki tärkeät maalinsa ylivoimalla.

Suomi nousi ottelun lopussa kahden maalin tappioasemasta voittoon alle kahdeksassa minuutissa.

Pikkuleijonat aloitti turnauksen voittamalla Venäjän voittolaukauksin, ja Tšekki-voitto nosti Suomen B-lohkon kärkipaikalle.

”Kova taistelu ja olimme myös hieman onnekkaita”, päävalmentaja Petri Karjalainen totesi Kansainvälisen jääkiekkoliiton nettisivuilla.

”Meillä oli isoja ongelmia koko pelin ajan”, mutta jotenkin joukkue keksi silti keinot voittaa.

Pikkuleijonien sitkeys tuli selväksi jo ottelun alkupuolella, kun Tšekki oli karannut neljässä minuutissa 2–0-johtoon.

Takaa-ajo alkoi Ville Koivusen maalista ensi erässä. Toisessa erässä Miko Matikka ja Aleksi Heimosalmi veivät maaleillaan Suomen johtoon ennen kuin peli kääntyi vielä kerran Tšekkien eduksi.

Päävalmentaja arvosteli Venäjä-pelin jälkeen Suomen ylivoimaa, mutta Tshekki-pelissä joukkue onnistui ylivoimalla yhteensä kolme kertaa.

”Aloimme laukoa enemmän ja pelasimme ylivoimatilanteet muutenkin aggressiivisemmin. Lisäksi meillä oli aina yksi pelaaja maalilla, joten vastustajan maalivahti ei voinut seurata peliä häiriöttä”, Koivunen taustoitti ylivoimaonnistumisia.

Venäjä-pelissä rajusti kaatunut Oliver Kapanen oli poissa kokoonpanosta, mutta saattaa vielä pelata kisoissa.

”Toivon joukkueen ja pojan itsensä puolesta, että hän pelaa vielä tässä turnauksessa. Luotan siihen, että se onnistuu”, päävalmentaja Karjalainen kertoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat