Lauri Markkanen oli sairastumisen takia sivussa, kun Chicagon pudotuspeli­toiveet saivat iskun - Urheilu | HS.fi

Lauri Markkanen oli sairastumisen takia sivussa, kun Chicagon pudotuspeli­toiveet saivat iskun

Chicago Bulls on pudotuspeliviivan alapuolella yhdeksän ottelua ennen runkosarjan päättymistä.

Milwaukee Bucksin PJ Tucker (vas.) ja Chicago Bullsin Daniel Theis (keskellä) taistelivat fyysisesti levypallosta joukkueiden välisessä kohtaamisessa.­

1.5. 8:59

Chicago Bullsin Lauri Markkanen jäi viime hetkellä pois joukkueensa kokoonpanosta, kun Bulls taipui yön NBA-kierroksella Milwaukee Bucksille 98–108.

Myös Cristiano Felicio jäi viime hetkellä sivuun, mutta häntä tai Markkasta ei asetettu loukkaantuneiden tai koronaprotokollaan joutuneiden pelaajien listalle.

”Molemmat kaverit olivat sairaina”, päävalmentaja Billy Donovan sanoi ottelun jälkeisessä etämediatilaisuudessa.

Bullsin pelaajat saivat torstaina toiset koronavirusrokotteensa, mutta Donovan ei halunnut vastata kysymykseen siitä, olivatko Markkanen ja Felicio saaneet oireita rokotuksesta.

”On yksityisasioita, joita haluan kunnioittaa. Molemmat saavat mieluummin vastata tuohon itse kuin että minä puhuisin heidän puolestaan”, Donovan selvitti.

Bullsilta oli lisäksi sivussa Zach LaVine, joka on ollut nyt poissa yhdeksästä peräkkäisestä ottelusta koronaprotokollan takia.

LaVine oli kuitenkin ensimmäistä kertaa Bullsin vaihtopenkin päässä ja seurasi ottelua kasvomaskin takaa. Bulls on hävinnyt viisi ottelua yhdeksästä ilman LaVinea.

Bucksin aloitusviisikosta puuttuivat nilkkavammainen supertähti Giannis Antetokounmpo ja varpaansa loukannut Donte DiVincenzo. Antetokounmpon tilalle aloitusviisikkoon noussut Bobby Portis takoi entistä joukkuettaan vastaan 16 pistettä ja 14 levypalloa.

Tappio oli jälleen uusi kolaus Bullsin toiveille päästä itälohkon pudotuspelikarsintaan, mikä edellyttäisi kymmenen parhaan joukkoon pääsyä idän sarjataulukossa.

Bulls on sijalla 11 samalla voittosuhteella Toronto Raptorsin kanssa ja pelaa seuraavan kerran lauantaina Atlanta Hawksin vieraana. Bullsilla on pelaamatta yhdeksän runkosarjaottelua.

”Toivon, että jatkamme taistelua. Tämä on kiipeämistä ylämäkeen, mutta meidän tätyy jatkaa taistelemista. Tästä tulee vääntö. Meidän täytyy olla fyysisesti ja henkisesti valmiita”, Donovan puhui pudotuspelipaikan tavoittelusta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat