Sheikki Mohammedin huippuhevonen saa osallistua Kentuckyn laukkakilpailuun: ihmisoikeusjuristit vaativat hyllytystä, koska prinsessa Latifan kohtalosta ei ole tietoa - Urheilu | HS.fi

Sheikki Mohammedin huippuhevonen saa osallistua Kentuckyn laukkakilpailuun: ihmisoikeusjuristit vaativat hyllytystä, koska prinsessa Latifan kohtalosta ei ole tietoa

Sheikki Mohammedin omistama Essential Quality on tänään lauantaina kilpaltavan Kentucky Derbyn suosikkeja.

Sheikki Mohammed bin Rashid Al-Maktoumia syytetään tyttärensä pitämisestä panttivankina.­

1.5. 11:53

Kentuckyn legendaarisen laukkakilpailun komissio ei aio ryhtyä mihinkään toimenpiteisiin Arabiemiraattien pääministeriä sheikki Mohammed bin Rashid Al-Maktoumia kohtaan, kertoo uutiskanava CNN.

Kilpailun ennakkosuosikkeihin kuuluu sheikki Mohammedin omistama Essential Quality.

Komissio kertoi perjantaina, että he ovat saaneet valituksen sheikki Mohammedin osallistumisesta Louisvillen yliopiston ihmisoikeusjuristien ryhmältä ja opiskelijoilta.

Juristit ja opiskelijat vaativat, että sheikki Mohammed pitäisi hyllyttää Kentuckyn kilpailuista, kunnes hän todistaa, että hänen tyttärensä prinsessa Latifa Al Maktoum on elossa.

Kentuckyn derbyn komission mukaan sheikki Mohammed ei ole rikkonut kilpailun sääntöjä.

Al Maktoumia ei ole nähty julkisuudessa maaliskuun 2018 jälkeen. Kansainvälisten ihmisoikeusjärjestöjen mukaan hänen isänsä sheikki Mohammed pitää häntä panttivankinaan.

Al Maktoum yritti paeta helmikuussa 2018. Pakomatka alkoi ensin autolla Omaniin ja sieltä kumiveneillä ja vesiskoottereilla avomerelle, jossa heitä odotti ranskalais-yhdysvaltalaisen Hervé Jaubertin purjevene Nostramo. Al Maktoumia auttoi pakomatkalla hänen suomalainen ystävänsä Tiina Jauhiainen.

Pakomatka päättyi 4. maaliskuuta, kun Intian rajavartioston erikoisjoukot nousivat laivaan.

Alkuvuodesta Al Maktoum lähetti videoviestejä, joissa hän kertoi olevansa lukittuna poliisien vartioimaan huvilaan, jonka ikkunat ja ovet oli suljettu. Hän oli huvilassa yksin, eikä hänelle sallittu lääketieteellistä tai oikeudellista apua.

Dubai ja Arabiemiirikunnat ovat aiemmin sanoneet, että prinsessa on turvassa ja perheensä huostassa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat