Maailmanmestarin 3-vuotias poika ajaa videolla portaat alas – onko perinyt isänsä pyöränkäsittelytaidot? - Urheilu | HS.fi

Maailmanmestarin 3-vuotias poika ajaa videolla portaat alas – onko perinyt isänsä pyöränkäsittelytaidot?

Peter Sagan (etualalla toinen vasemmalta) kiri ykkösenä maaliin Tour de Romandie -kilpailun ensimmäisellä etapilla keskiviikkona.­

2.5. 11:42

Slovakialainen Peter Sagan on ollut kymmenen viime vuoden ajan yksi maantiepyöräilyn supertähdistä ja kovapalkkaisimmista urheilijoista.

Kolminkertainen maailmanmestari tunnetaan hurjana kirimiehenä, joka on voittanut muun muassa seitsemän kertaa Ranskan ympäriajon pistekilpailun eli käytännössä kirimiesten kamppailun sekä useita niin sanottuja klassikkokilpailuja.

Sagan, 31, tunnetaan myös värikkäänä hahmona ja poikkeuksellisen taitavana pyörän käsittelijänä.

Tätä puoltaan hän on tuonut esiin muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Vuonna 2018 Sagan oli harjoitusleirillä Mallorcalla ja päätti omien sanojensa mukaan ”oikaista” lenkkireitillä. Hän kiipesi pyörän päällä 29 askelman kapeat kiviportaat polkematta ja laskematta jalkoja polkimilta.

Samalla syntyi tasapaino- ja voimaharjoitus. Aivan loppuun asti slovakialainen ei jaksanut yhteen menoon, koska oli niin puhki. Hän nojasi hetken portaita reunustavan talon seinään ja jatkoi sitten muutamat jäljellä olevat portaat.

Viime kesänä Sagan julkaisi Twitterissä videon, jossa hän ajaa maastopyörällä alamäkiradalla tehden vuoristomaisemassa hurjia hyppyjä ja muita showhenkisiä temppuja.

Nyt näyttää siltä, että Saganin pyöränkäsittelytaidot ovat periytymässä hänen pojalleen.

Hiljattain Sagan julkaisi Twitterissä videon, jolla hänen pieni poikansa ajaa muun muassa hallitusti alas matalat portaat.

Pojan ikä? Kolme ja puoli vuotta. Wikipedian mukaan Saganin poika Marlon on syntynyt lokakuussa 2017.

Aiemmin tällä viikolla Sagan otti kauden ensimmäisen voittonsa, kun hän oli vahvin Sveitsin lounaisosassa ajettavan Tour de Romandien avausetapilla.

Raskaassa sadekelissä ajetulla kolmannella etapilla Sagan sijoittui kolmanneksi. Etappikilpailu on osa Saganin valmistautumista Italian ympäriajoon, joka alkaa 8. toukokuuta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat