EM-mitalisti Kalle Koljosen koronatesti oli negatiivinen, tanskalainen välierävastustaja joutui luovuttamaan finaalin - Urheilu | HS.fi

EM-mitalisti Kalle Koljosen koronatesti oli negatiivinen, tanskalainen välierävastustaja joutui luovuttamaan finaalin

Neljä tanskalaispelaajaa on saanut koronatartunnan sulkapallon EM-kisoissa.

Kalle Koljonen harjoituksissa Vantaalla 15. helmikuuta 2021.­

2.5. 13:17

Historiallisen EM-pronssin voittanut sulkapalloilija Kalle Koljonen on pysynyt terveenä lajin EM-kisoissa, vaikka Kiovassa koronavirustartunnat ovat koetelleet etenkin tanskalaisia.

Sulkapalloliiton toiminnanjohtaja Ville Valorinta kertoi STT:lle, että Koljoselle ja valmentaja Teguh Santosolle tehdyt koronatestit olivat negatiivisia.

”Heidät testattiin aamulla kotimatkaa varten”, Valorinta kertoi. Kaksikon on määrä palata kotiin maanantaina.

Sunnuntaina varmistui, ettei Koljosen lauantainen välierävastustaja, tanskalainen Viktor Axelsen pysty pelaamaan kaksinpelin loppuottelussa. Hän joutuu luovuttamaan ottelun, joten uransa ensimmäisen Euroopan mestaruuden vie Tanskan Anders Antonsen.

Axelsenin ennen välierää antaman koronanäytteen tulos varmistui ottelun jälkeen positiiviseksi.

Axelsen testattiin Kiovassa uudelleen, ja uutistoimisto Ritzaun mukaan uusintatestikin oli positiivinen. Axelsen on Ritzaun mukaan oireeton. Testitulosten takia hän joutuu Kiovassa 13 vuorokauden hotellikaranteeniin.

Kaikkiaan neljä tanskalaispelaajaa on saanut Kiovassa koronatartunnan. Valorinta kertoi suomalaisten saaneen kisajärjestäjiltä tiedon, jonka mukaan Koljonen ei ollut altistunut koronalle välierässä.

Koljonen voitti kisoissa Suomen kaikkien aikojen ensimmäisen aikuisten EM-mitalin sulkapallon kaksinpeleissä. Mitali ratkesi Koljosen voitettua puolivälierässä kolmanneksi rankatun Tanskan Rasmus Gemken.

EM-menestys pitää Koljosen kiinni olympiapaikassa Tokioon. Olympiaranking vahvistuu kesäkuun puolivälissä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat