Kimi Räikkösen kovan päivän iltaan tyly päätös: Imolan aikasakko­rangaistus pysyy voimassa - Urheilu | HS.fi

Kimi Räikkösen kovan päivän iltaan tyly päätös: Imolan aikasakko­rangaistus pysyy voimassa

Räikkönen menetti huhtikuisessa Emilia Romagnan gp:ssä Imolassa yhdeksännen sijan ja sen myötä kaksi MM-pistettä, kun tuomaristo määräsi hänelle aikarangaistuksen uusintastartin sääntöjen rikkomisesta.

Kimi Räikkönen on ilman MM-pisteitä F1-sarjassa.­

2.5. 22:09

Alfa Romeo -tallin Kimi Räikkösen kisa formula ykkösten sunnuntaisessa Portugalin gp:ssä päättyi nopeasti, kun Räikkönen kolaroi tallitoveri Antonio Giovinazzin kanssa ja keskeytti. Kontaktiin johtanut virhe oli kokeneen Räikkösen, mies myönsi kisan jälkeen. Ja iltaan tuli vielä lisää takaiskua.

Räikkönen menetti huhtikuisessa Emilia Romagnan gp:ssä Imolassa yhdeksännen sijan ja sen myötä kaksi MM-pistettä, kun tuomaristo määräsi hänelle aikarangaistuksen uusintastartin sääntöjen rikkomisesta. Aikasakko pudotti Räikkösen 13:nneksi.

Sääntötulkintaa on sittemmin kritisoitu, ja Alfa Romeo pyysi tapauksen tutkimista uudelleen. Sunnuntai-iltana talli kuitenkin joutui kertomaan tappiosta.

”Alfa Romeo hyväksyy (kv. autoliiton) FIA:n ja Emilia Romagnan gp:n tuomariston päätöksen pitää alkuperäinen rangaistus voimassa. Talli keskittyy on nyt täysin ensi viikonlopun Espanjan gp-kilpailuun”, Alfa Romeo tiedotti.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat