Anna Dyvik jättää Ruotsin hiihtomaajoukkueen – harjoittelee omatoimisesti kohti olympialaisia - Urheilu | HS.fi

Anna Dyvik jättää Ruotsin hiihtomaajoukkueen – harjoittelee omatoimisesti kohti olympialaisia

”Mielestäni nyt on oikea aika kokeilla jotain uutta”, Dyvik sanoi.

Anna Dyvik (toinen vasemmalta) jättäytyy Ruotsin hiihtomaajoukkueen valmennusryhmien ulkopuolelle. Kuvassa Dyvik kisaa Pekingin kaupunkisprintissä 2019.­

3.5. 13:29

26-vuotias Anna Dyvik taistelee paikastaan Pekingin olympialaisiin Ruotsin hiihtomaajoukkueen harjoitusryhmien ulkopuolella.

”Olen ollut maajoukkueen jäsen monta vuotta, ja mielestäni nyt on oikea aika kokeilla jotain uutta”, Dyvik paljasti ruotsalaislehti Aftonbladetille.

Dyvik kertoi harkinneensa irtautumista maajoukkueesta jo viime kaudella, kun fysioterapeutit eivät kiertäneet maajoukkueen mukana leireillä ja kilpailuissa koronaviruksen vuoksi tehtyjen leikkausten vuoksi.

”Päätös on kypsynyt vuosien ajan. Alan olla aika varma siitä, mihin uskon valmennuksessa, ja mikä on mielestäni tärkeää”, hän sanoi.

”Tunnen löytäneeni hyvät olosuhteet maajoukkueen ulkopuolella. Minulla on monia hyviä ihmisiä ympärilläni täällä Falunissa ja haluan antaa heille aikaa.”

Dyvik kertoi Aftonbladetille päätöksensä olleen iso ja vaikea. Hän sanoi punninneensa asian hyviä ja huonoja puolia ennen ratkaisuaan.

”Olemme puhuneet tästä maajoukkueen johdon kanssa. He ovat sanoneet, ettei päätös vaikuta valintoihin”, Dyvik kertoi tulevan kauden maailmancupeihin ja olympialaisiin viitaten.

Hän valmistautuu olympiatalveen Viktor Thornin opastuksella. Ensi viikolla 25 vuotta täyttävä Thorn ilmoitti oman hiihtouransa päättymisestä huhtikuussa.

Maailmancupissa vuodesta 2016 alkaen kilpaillut Dyvik on osallistunut vuoden 2017 MM-kisoihin Lahdessa sekä seuraavan talven olympialaisiin Pyeongchangissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat