Lukko selätti vihdoin Tappara-kammonsa ja eteni Liigan loppuotteluihin - Urheilu | HS.fi

Lukko selätti vihdoin Tappara-kammonsa ja eteni Liigan loppuotteluihin

Mikko Petman teki ratkaisevan välierän ainoan maalin.

Tapparan maalivahti Christian Heljanko ja Lukon maalintekijä Mikko Petman maanantain välierässä.

3.5. 18:44 | Päivitetty 3.5. 19:50

Tappara–Lukko 0–1

Voitot 1–3

Maanantai 3. toukokuuta jää finaaleihin yltäneen Rauman Lukon historiaan päivänä, jolloin joukkue vihdoin onnistui voittamaan Tapparan jääkiekkoliigan pudotuspeleissä. Välieräsarja päättyi Lukolle voitoin 3–1.

Ensimmäinen kohtaaminen oli kevään 1988 loppuottelut, jolloin Tappara vei Suomen mestaruuden voitoin 4–1. Sen jälkeen ennen tätä kevättä Tappara pudotti Lukon kuusi kertaa joko välierissä tai puolivälierissä.

Nyt oli vihdoin ratkaisevan välierän 1–0 voittaneen Lukon vuoro, sillä maalivahti Lassi Lehtinen piti nollan ja Mikko Petman teki ainoan maalin Toni Koiviston syötöstä.

”Monta vaihtoa en ottelussa pelannut. Tuossa tilanteessa pääsimme vastahyökkäykseen, lauoin ja Mikko laittoi reboundin sisään”, Koivisto sanoi.

Koivisto oli mukana jo 2001, kun ensimmäinen 2000-luvun kuudesta tappiollisesta ottelusarjasta pelattiin. Väliin jäi vain kevät 2013, ja silloin Koivisto sai Ruotsin liigassa hopeaa Luulajan joukkueessa.

”Meillä oli varmaan nyt parempi joukkue kuin on monta kertaa aiemmin ollut. Olimme vahvempia”, ensimmäistä liigamestaruuttaan metsästävä Koivisto arvioi.

Finaalipaikka on Lukolle jääkiekkoliigassa vasta toinen. Virkaa tekevä päävalmentaja Erik Hämäläinen johtaa nyt joukkueensa TPS:ää vastaan.

”Tekeminen ratkaisee. Meillä ei ole mitään slogania eikä iskulauseita keväälle”, Hämäläinen sanoi.

Lukon pelaajat juhlivat 0–1 maalia maanantain välieräottelussa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat