Karmea nurmi ja puolustuksen nukahdukset pilasivat Hongan kotiavauksen, kapteeni haukkui voittajajoukkueen lyttyyn: ”Vastustaja oli noin huono” - Urheilu | HS.fi

Karmea nurmi ja puolustuksen nukahdukset pilasivat Hongan kotiavauksen, kapteeni haukkui voittajajoukkueen lyttyyn: ”Vastustaja oli noin huono”

Kovin odotuksin Veikkausliigaan lähtenyt Honka on kahden ottelun jälkeen yhä pisteittä, kun se hävisi maanantain kierroksella IFK Mariehamnille.

Hongan Tapio Heikkilä (vas.) ja IFK Mariehamnin Emile Paul Tendeng taistelivat pallosta Tapiolan urheilupuiston vielä heikossa hapessa olleella nurmella. Koko ottelun mittapuulla taistelu päättyi lopulta IFK:n eduksi.­

3.5. 20:42

Honka–IFK Mariehamn 0–2

Ankea on monin tavoin oikea sana kuvailemaan Hongan ensimmäistä kotiottelua tämän kauden Veikkausliigassa, ainakin kotijoukkueen vinkkelistä.

Jo etukäteen asetelmat eivät todellakaan olleet pedattuna suurelle jalkapallojuhlalle: tyhjillään ammottaneet Tapiolan urheilupuiston kolkot putkikatsomot, todella huonokuntoinen nurmi ja hieman kolea ja hämyisä keväinen maanantai-ilta.

Erityisesti alustan kunto teki lyhytsyöttöpelistä ja maltillisesta tilanteiden rakentamisesta miltei mahdotonta, mikä käytännössä riisui Hongan vahvimmista aseistaan. Vierailija IFK Mariehamn käyttikin tilaisuuden loistavasti hyväkseen ja avasi kautensa ansaitusti kolmella pisteellä.

”Ketuttaa ihan suunnattomasti, että tällainen peli hävitään, kun vastustaja oli noin huono”, tilanteen näki suorasanaisesti Ruudun haastattelussa Honka-kapteeni Duarte Tammilehto.

”Minä ainakin lasken maalit jalkapallo-nimisessä pelissä”, vastasi vieraiden maalivahti Oskari Forsman, joka nollapelinsä lisäksiantoi maalisyötön joukkueensa avausmaaliin.

”Pystyimme ottamaan tämän surkean kentän paremmin käyttöön ja olimme niissä harvoissa hyökkäyksissämme vaarallisempia. Ei tämä mitään paikkojen juhlaa ollut, mutta meillä on kova pöhinä päällä”, Forsman totesi rauhallisesti.

Molemmat joukkueet pyrkivät heti alusta lähtien etenemään suoraviivaisesti. Hyökkäysten yksinkertaisuus antoi selvän yliotteen puolustuksille, ja maalipaikat olivat avausjaksolla harvassa.

Vasta juuri ennen taukoa tapahtui: Hongan Darren Smith puski vaarallisesti lähietäisyydeltä, mutta Oskari Forsman liimasi pallon näppeihinsä.

Forsman käänsi pelin heti pitkällä avauksella, jolloin Honka-puolustuksen kommunikaatio petti. Maalivahdin ja puolustuslinjan väliin pudonnutta palloa ei hakenut kukaan, ja IFK-kärki Tehe Olawale oli oikea-aikaisesti paikalla hyödyntämässä vastustajan nukahduksen.

Jokseenkin kaikissa etukäteisarvioissa Honka asetettiin selvästi IFK Mariehamnia paremmille sijoille.

Maanantain ottelussa joukkueiden välistä eroa oli kuitenkin vaikeaa havaita – ainakaan espoolaisten hyväksi. Pelifilosofiansa vuoksi Honka kenties kärsi surkeasta alustasta enemmän, mutta toisaalta IFK:n loukkaantumistilanne on tällä hetkellä melko vaikea.

Takaa-ajajaksi jouduttuaan Honka ei edelleenkään onnistunut laittamaan vastustajaansa todella tiukille. Tunnin pelin jälkeen tilanteesta tuli yhä vaan tukalampi: jo avausmaalin kaaoksessa mukana ollut Konsta Rasimus kaatoi Olawalen rangaistusalueella, ja Elias Mastokangas upotti pallon pilkulta oikeaan alakulmaan.

Enempää maaleja ei syntynyt, joten Hongan kohtaloksi jäi nollakerhossa pysyminen. Seuraava tilaisuus pistetilin avaamisen espoolaisilla on perjantaina sarjanousija KTP:n vieraana.

”Ei meidän mitään isoja asioita tarvitse muuttaa, mutta kolmea pistettä pitää alkaa pikku hiljaa saamaan. Perjantaina on ehdottomasti hyvä paikka ottaa ne”, Hongan Tammilehto totesi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat