Kunnianhimo korvasi inhorealistisen futiksen HIFK:ssa, mutta mihin asti riittävät espanjalaisopit? - Urheilu | HS.fi

Kunnianhimo korvasi inhorealistisen futiksen HIFK:ssa, mutta mihin asti riittävät espanjalaisopit?

Viime kausina HIFK tuli tutuksi inhorealistisesta pelistään, mutta nyt kunnianhimo on korvannut kyynisen taistelupallon. Maanantaina tosin pallot ajoittain kimpoilivat ja sinkoilivat minne sattuu hyökkäyspäässä.

Hakan Jami Kyöstilä ja HIFKin Keaton Isaksson.­

3.5. 21:23

Talven aikana Veikkausliiga-seura HIFK:ssa kävivät ovet, kun suomalainen seurajohto ajoi ulkomaisia omistajia ulos seurasta. Kabinettiväännön jälkeen HIFK lähti sarjaan pienellä budjetilla, mutta kokeneella joukkueella. Yli kolmekymppiset Sakari Mattila ja Hannu Patronen ovat puolustuksen kivijalkoja ja Jani Bäckman ja Jukka Halme ovat HIFK:n perinteiden vaalijoita. Suurin osa muista on kääntämättömiä kortteja.

Kun HIFK:lla ei ole varaa liigan tähtipelaajiin, on sen pärjäämisessä kyse pitkälti siitä, miten vähistä resursseista saadaan paljon irti.

Viime kausina HIFK tuli tutuksi inhorealistisesta pelistään, mutta nyt kunnianhimo on korvannut kyynisen taistelupallon. Onko joukkueen laatu riittävää kunnianhimoiseen pelitapaan – sen kausi näyttää. Maanantaina pallot vielä kimpoilivat ja sinkoilivat minne sattuu hyökkäyspäässä. Kauden avausvoitosta saattoi kiittää osin Hakan huonoutta.

HIFK:n uusi espanjalainen päävalmentaja Joaquín Gómez on tuonut muutosta joukkueen tekemiseen ja harjoitteluun. Siinä missä entinen HIFK oli simppeliä futista pelannut suoraviivainen joukkue, on tähtirintojen pelissä nyt enemmän pallonhallintaa ja enemmän variaatiota.

”Pelissämme ei ole mitään yksinkertaista. Pelimme periaatteet ovat tärkein asia. Hyökkäysrakenteemme ovat joustavia. Haluan hallita pelejä. Pitää hallita pelin keskustaa. Miten se tehdään? Pitää olla enemmän pelaajia siellä”, Gómez kertoi HS:lle toissa viikolla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat