Riemu purkautui raivokkaana tuuletuksena – Mark Selby vei snookerin maailmanmestaruuden neljättä kertaa - Urheilu | HS.fi

Riemu purkautui raivokkaana tuuletuksena – Mark Selby vei snookerin maailmanmestaruuden neljättä kertaa

Selby päihitti Shaun Murphyn luvuin 18–15.

Mark Selby vei uransa neljännen maailmanmestaruuden.­

4.5. 8:13

Mark Selbystä tuli snookerin maailmanmestari Englannin Sheffieldissä myöhään maanantaina paikallista aikaa. Selby päihitti Shaun Murphyn erävoitoin 18–15.

Snookerissa ei onnistumisia tai erävoittoja ei ottelun aikana juuri juhlita, mutta voiton ratkettua paineet purkautuivat ja Selby päästi ilmoille raivokkaan karjahduksen.

Mestaruutta puolustanut Englannin Ronnie O'Sullivan putosi nyt jatkosta 2. kierroksella hävittyään Skotlannin Anthony McGillille.

Selby, 37, on voittanut maailmanmestaruuden aiemmin kolmesti, viimeksi vuonna 2017. Maailmanmestaruus kasvattaa Selbyn ranking-turnausvoitot 20:een, joista kolme on peräisin kuluneelta kaudelta.

Selby oli listattu maailmanlistan kärkipelaajaksi noin puolet viime vuosikymmenestä. Ennen maailmanmestaruusturnausta Selby piti listan neljättä sijaa.

Selby saa voitostaan puoli miljoonaa puntaa (vajaat 580 000 euroa), ja Murphy pokkaa kakkossijastaan 200 000 puntaa (noin 230 000 euroa).

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat