Nyt ei huudella bemareita viikoittain ostavien superkuluttajien perään: Mikä tv-yhtiö näyttää himoitun hiihdon Suomen cupin? - Urheilu | HS.fi

Nyt ei huudella bemareita viikoittain ostavien superkuluttajien perään: Mikä tv-yhtiö näyttää himoitun hiihdon Suomen cupin?

Ei liene yllätys, miksi Suomen cup kiinnostaa tv-yhtiöitä: harva ohjelma saa lauantaina tai sunnuntaina iltapäivällä tv-ruutujen ääreen yli 400000 silmäparia, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ismo Uusitupa.

Hiihdon Suomen cupissa kisattiin kuluneena talvena muun muassa Taivalkoskella.­

4.5. 11:13 | Päivitetty 4.5. 11:19

Vaikka Nordic Entertainment Group hankki hiihtolajien tv-oikeudet ja tuoreimpana myös selostajakaksikon Sami Jauhojärven ja Jussi Eskolan Viaplayn ja V Sportin hiihtoääniksi, kokonaan hiihto ei siirry maksulliseksi palveluksi.

Tämän takaa Suomen hiihtoliiton ja tv-oikeuksia myyvän Infrontin sopimus: Lahden, Rukan ja hiihdon Suomen cupin lähetykset pitää näkyä vapaasti katsovilla kanavilla. Missä ne näkyvät, se selviää joskus ennen uuden hiihtokauden alkua. Nordic Entertainment Groupista viestitettiin HS:lle, että jakeluun liittyvistä asioista kerrotaan ”myöhemmin”.

Vahvasti on arvioitu, että Yle jatkaisi Suomen cupin näyttämistä, mutta neuvotteluissa lienevät mukana myös MTV ja Sanoma (Nelonen/Ruutu).

Ei liene yllätys, miksi Suomen cup kiinnostaa tv-yhtiöitä: harva ohjelma saa lauantaina tai sunnuntaina iltapäivällä tv-ruutujen ääreen yli 400 000 silmäparia. Hiihdon Suomen cup tähän pystyy. Vaikka kyse ei olisikaan tv-yhtiöiden suosikkikatsojaryhmästä, bemareita viikoittain ostavista superkuluttajista, suuri katsojapiikki houkuttelee.

Satojen tuhansien katsojien saaminen onnistuu vain perinteisellä tv-lähetyksellä. Esimerkiksi Nordic Entertainment Groupin oma ilmaisvaihtoehto viafree.fi, jossa näytetään muun muassa Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen otteluita, ei tule kysymykseen.

Mitä tulee Jauhojärven ja Eskolan siirtymiseen Yleltä Nordic Entertainment Groupiin, siinä ei ole oikeastaan mitään yllättävää. Ylellä ei olisi enää ollut juuri mitään hiihtoa selostettavana, ja varmasti korvauskin on kilpailukykyinen.

Seuraavaksi jäämme odottamaan, ketkä MTV:n F1-tiimistä siirtyvät Nordic Entertainment Groupille, kun formulat siirtyvät ensi kaudella Viaplaylle ja V Sportille.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat