Tällainen on uusi Urheilukortti, jonka uskotaan tuovan urheilulle jopa 20 miljoonan euron tuoton - Urheilu | HS.fi

Tällainen on uusi Urheilukortti, jonka uskotaan tuovan urheilulle jopa 20 miljoonan euron tuoton

Syksyllä lanseerattavalla Urheilukortilla kuluttaja saa 69 eurolla viisi urheilutapahtumaa. Urheilukortin hankkija voi itse päättää, mille seuralle tai lajille hänen korttinsa tukiosuus ohjataan.

Mikko Vanni sai idean Urheilukorttiin perustamastaan musiikkimuseo Famesta.­

4.5. 14:30 | Päivitetty 4.5. 14:43

Miltä kuulostaisi 20 miljoonan euron lisärahoitus neljässä vuodessa urheilulle ja liikunnalle? Tietysti hyvältä.

Syyskuun alussa käynnistyvä suomalainen uutuus Urheilukortti tähtää tuohon 20 miljoonan euron pottiin.

Urheilukortin ideana on kannustaa suomalaisia tulemaan urheilutapahtumiin. Kortilla on tarkoitus houkutella erityisesti uusia katsojia ja lisätä urheilutapahtumissa jo käyvien kuluttajien käyntejä.

Mobiilikorttina älypuhelimeen ladattavan Urheilukortin avulla käyttäjä saa pääsylippuja tapahtumiin edullisemmin. Osan lipun hinnasta voi ohjata suoraan haluamalleen seuralle, lajiliitolle, Olympiarahastoon tai Paralympiarahastoon.

Kuluttaja voi siis itse päättää, mille seuralle hänen kauttaan tulevat tukirahat menevät.

Mobiilisovelluksessa kuluttaja näkee samalla, mitä lajien urheilutapahtumia on tarjolla koko Suomessa. Pääsylippujen ohella sitä voi käyttää myös kuntosalikorttina.

”Mikään olemassa olevista urheilun rahoitusmuodoista ei ole tulevina vuosina itsestäänselvyys, joten Urheilukortti tulee juuri oikeaan aikaan”, Suomen Urheilukortti Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Vanni sanoo.

Idean Urheilukorttiin Vanni kertoo saaneensa perustamaltaan musiikkimuseo Famesta.

”Famessa on yli 25 000 museokorttilaista. Tuhat myytyä museokorttia viidessä kuukaudessa oli lähtölaukaus Urheilukortille. Jos Urheilukortti saavuttaa 180 000 kortin tavoitteen neljässä vuodessa, 20 miljoonan euron tavoite on realistinen.”

Urheilukortti maksaa 69 euroa. Kuluttaja saa siihen viisi tapahtumaa. Yhden tapahtuman hinta on näin ollen 13,80 euroa. Urheilukorttiin mukaan tulevien tapahtumien pääsylippujen normaalihinta on 15–18 euroa.

”Urheilukortin hankkija voi itse päättää, mille seuralle tai lajille hänen korttinsa tukiosuus ohjataan”, Vanni sanoo.

Suomen Urheilukortti Oy:n kanssa sopimuksen tekevät seurat ja lajiliitot julkistetaan kesällä.

Urheilukortin kehitysjohtaja Petri Harsunen sanoo, että Urheilukortilla voi hankkia ensimmäiset pääsylipyt ensi syksyn aikana.

”Haluamme erityisesti tuoda lisätuottoja seuroille ja lajiliitoille sekä tuottaa lisäarvoa naisurheiluun, Olympia- ja Paralympiarahastoon”, Harsunen sanoo.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat