Onnekas huippugolffari löi pallon reikään toisen pelaajan pallon kautta - Urheilu | HS.fi

Onnekas huippugolffari löi pallon reikään toisen pelaajan pallon kautta

Uuden-Seelannin Lydia Ko ei heti lyöntinsä jälkeen ymmärtänyt, mitä oli tapahtunut.

Lydia Ko oli onnekas lähestymislyönnissään.­

4.5. 12:43

Golfin naisten maailmanlistan seitsemäntenä oleva Uuden-Seelannin Lydia Ko päätti kaksi viikkoa sitten kolmen vuoden voitottoman putkensa, ja lauantaina hän esitti yhden onnekkaimmista lyönneistä vähään aikaan.

Ko oli kahden kierroksen jälkeen tuloksessa –5 Sentosan kentällä Singaporessa pelatussa naisten MM-turnauksessa. Lauantaina kolmannella kierroksella hän oli tuloksessa –1 ennen viimeistä reikää.

Hän löi toisen lyöntinsä kaukaa viheriölle, ja pallo osui Kon kanssa pelanneen australialaisen Hannah Greenin palloon ja kimposi siitä reikään. Tuloksena oli eagle, eli kaksi alle ihannetuloksen.

Ko ei heti oikein ymmärtänyt, mitä oli tapahtunut, mutta iloitsi sen jälkeen kierroksen päätöksestään.

Lyönti on täysin sääntöjenmukainen. Säännöt sanovat, että ensimmäinen pallo siirretään takaisin paikkaan, jossa se oli ennen osumaa, ja siihen osuneen pallon pelaamista jatketaan paikasta, johon pallo jää. Reikään uponnutta palloa ei toki enää tarvitse lyödä.

Green löi reiällä birdien ja oli sunnuntaina pelatun päätöskierroksen jälkeen lopputuloksissa toinen tuloksella –16. Kilpailun voitti Etelä-Korean Kim Hyo-joo tuloksella –17.

Lydia Ko sijoittui jaetulle seitsemännelle sijalle tuloksella –11.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat