NHL:n törkypelaajan saama mitätön rangaistus venäläisen tähden rusikoimisesta oli liikaa New York Rangersille: seura julkaisi poikkeuksellisen tiedotteen - Urheilu | HS.fi

NHL:n törkypelaajan saama mitätön rangaistus venäläisen tähden rusikoimisesta oli liikaa New York Rangersille: seura julkaisi poikkeuksellisen tiedotteen

Washington Capitalsin Tom Wilsonilla on pitkä historia rajuista tempuista ja pelikielloista, mutta maanantain tapahtumista hän selvisi sakoilla.

Tom Wilson rusikoi ilman kypärää ollutta Artemi Panarinia maanantai-illan ottelussa.­

5.5. 8:21

New York Rangers arvostelee poikkeuksellisen voimakkaasti NHL:n kurinpitovalvojaa George Parrosia, kertoo uutistoimisto AFP. Syynä on Washington Capitalsin puolustajan Tom Wilsonin selviäminen ilman pelikieltoa maanantai-illan törkytempustaan, joka johti Rangersin venäläistähden Artemi Panarinin loukkaantumiseen.

Rangersin mukaan Panarin sai alaraajavamman, joka estää hänen pelaamisensa koko loppukauden ajan.

Kanadalainen Wilson sai ottelun toisesta välikohtauksesta 5 000 dollarin sakot: hän löi Rangersin Pavel Buchnevichia niskaan. Sen jälkeen hän repi kypäränsä menettänyttä Panarinia hiuksista ja paiskasi hänet jäähän, jonka jälkeen Wilson jatkoi Panarinin lyömistä. Tästä ei lisäseuraamuksia tullut.

NHL:n pelaajien turvallisuudesta vastaava yksikkö totesi tiistaina, että Wilson sai maksimirangaistuksen.

Rangersin mukaan rangaistus on täysin riittämätön. Seura julkaisi tiedotteen, jossa se vaatii Parrosin eroa.

”New York Rangers on täysin pettynyt siihen, että Capitalsin hyökkääjä Tom Wilson ei saanut pelikieltoa kammottavan väkivaltaisesta teosta eilen illalla Madison Square Gardenissa”, Rangers toteaa.

”Wilsonilla on pitkä historia tällaisista tempuista. Pidämme järkyttävänä sitä, että NHL ja heidän pelaajiensa turvallisuusosasto eivät toimineet asianmukaisesti ja hyllyttäneet häntä toistaiseksi. Mielestämme kyse on kurinpitovalvojan laiminlyönnistä ja siksi uskomme, että hän ei ole kykenevä jatkamaan tehtävässään.”

Heti maanantai-illan ottelun jälkeen Rangersin päävalmentaja David Quinn arvosteli Wilsonin tekoja.

”Me kaikki näimme sen, ja on rajat, joita ottelussa ei voi ylittää. Minun mielestäni [Wilsonin tempuilla] niissä ei ollut yhtään kunnioitusta lajia kohtaan. Hänen kanssaan käy näin jatkuvasti ja se on täysin tarpeetonta.”

27-vuotias Wilson on saanut väkivaltaisista tempuistaan kaikkiaan viisi kertaa pelikieltoja vuodesta 2017 lähtien. Pisimmän pelikiellon, 20 ottelua, hän sai lyötyään St. Louis Bluesin Oskar Sundqvistiä päähän vuonna 2018. Sitä oli edeltänyt kolmen ottelun pelikielto, joka tuli Pittsburgin Zach Aston-Reesen rusikoimisesta. Aston-Reese sai aivotärähdyksen ja hänen leukansa murtui.

Wilson on ehtinyt tälläkin kaudella saada seitsemän ottelun pelikiellon.

Maanantai-illan ottelun Washington voitti 6–3. Joukkueet kohtaavat toisensa uudestaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat