Vain kuusi katsojaa pääsee yli 8 000 paikan stadionille – koominen tilanne sai Aki Riihilahden turvautumaan klassikkovitsiin - Urheilu | HS.fi

Vain kuusi katsojaa pääsee yli 8 000 paikan stadionille – koominen tilanne sai Aki Riihilahden turvautumaan klassikkovitsiin

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kommentoi Twitterissä urheilutapahtumille määrättyjä tiukkoja yleisörajoituksia.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti on huolissaan koronarajoitusten kohtuullisuudesta.

6.5. 12:11 | Päivitetty 6.5. 19:36

Kun urheilutapahtuma kerää heikosti yleisöä, klassisessa urheiluvitsissä katsojat esitellään pelaajille. Nyt kun ulkosarjojen alkaessa rajoitukset ovat yhä erittäin tiukat, on kyseinen vitsi kovinkin ajankohtainen.

Turkulainen FC Inter saa ottaa tulevaan Veikkausliigan otteluunsa Hakaa vastaan kuusi katsojaa. Kupittaan stadionin yleisökapasiteetti on 9 372 katsojaa, joista istumapaikkoja on hieman yli 8 000.

Räikeä epäsuhta sai Helsingin Jalkapalloklubin toimitusjohtajan Aki Riihilahden kaivamaan klassikkovitsin esille.

”Kovat ovat ajat. [--] Niin erikoinen setti, että pitäisikö esitellä katsojat pelaajille ottelun alussa, eikä päin vastoin kuten normaalisti”, twiittasi Riihilahti.

Toisessa Twitter-ketjussa Riihilahti toteaa, että urheilu ei tarvitse koronarajoitusten suhteen erityiskohtelua. Hänen mukaansa nykyiset rajoitukset eivät ole kuitenkaan loogisia ja perusteltuja, vaan eriarvoistavia.

HJK:n kannattajat ovat joukkueen otteluissa kokoontuneet Töölön jalkapallostadionin vieressä sijaitseville kallioille. Sunnuntaisessa HJK:n ja Kuopion Palloseuran huippuottelussa Kuopiossa molempien joukkueiden kannattajat katselivat peliä puolestaan kaukaa verkkoaidan takaa.

HJK:n kannattajat eivät piitanneet sadesäästä tai heikoista katselupaikoista Töölön jalkapallostadionin viereisillä kallioilla, kun joukkue avasi kautensa Veikkausliigassa Honkaa vastaan 24. huhtikuuta.

Sarjatasoa alempana Ykkösessä pelaava Turun Palloseura avasi kautensa keskiviikkona edellä mainitulla Kupittaan stadionilla. Lehtereille ei päästetty lainkaan yleisöä, mutta niiden yllä ottelua katseli yksi ihminen.

Yksi katsoja uhmasi huonoa säätä ja katseli ottelua korkealta nosturista käsin. Ruudun lähetyksen ja Turun Sanomien mukaan katsoja oli ilmeisesti ilmoittanut poliisille nosturinsa viralliseksi mielenosoitukseksi, mikä salli hänen pysyvän paikoillaan seuraamassa ottelua.

Ykkösessä yksi joukkue on saanut ongelmaansa jo hieman helpotusta. Liigasta pudonnut Rovaniemen Palloseura sai tiistaina aluehallintovirastolta hyväksynnän, että joukkue saa ottaa toukokuun kotiotteluihinsa 400 katsojaa.

Rovaniemellä katsomot jaetaan 50 hengen alueisiin. Pääkatsomoon sijoitetaan 300 katsojaa ja vastakkaiseen aurinkokatsomoon 100 katsojaa.

Toiveita katsojista elättelee myös jääkiekon liigafinaaleihin yli kolmen vuosikymmenen tauon jälkeen edennyt Rauman Lukko.

Joukkue lähtee finaaleihin eli Kasitien paikallissarjaan Turun Palloseuraa vastaan ennakkosuosikkina, mutta hartaasti odotetut pelit jouduttaisiin tämän hetken rajoituksilla pelaamaan katsojitta.

Lukon markkinointi- ja tapahtumajohtaja Mikael Eklöf kertoi tiistaina Jatkoajalle, että Lukolla on suunnitelmat valmiina useiden 50 hengen lohkojen luomiseksi ja mahdollisimman turvallisen katsojakokemuksen luomiseksi.

”Sellainen takaportti meillä on, että jos Satakunnan tilanne rauhoittuisi vielä selvästi ihan lähipäivinä, koronanyrkki voisi torstaina päättää rajoitusten muuttamisesta”, Eklöf totesi.

Kuopion Palloseuran kannattajat seurasivat viime sunnuntain Veikkausliiga-ottelua Helsingin Jalkapalloklubia vastaan parhailta mahdollisilta paikoilta eli kaukaa verkkoaidan takaa. HJK:n kannattajat ovat omissa kotipeleissään kokoontuneet stadionin viereisille kallioille katsomaan osaa pelitapahtumista.

Pandemian aikana Suomi ei ole ainoa pohjoismaa, jonka urheiluväki painii saman ongelman parissa. Tanskassa rajoitukset on suhteutettu tapahtumapaikan koon mukaan, mutta Ruotsissa urheilutapahtumiin on saanut ottaa paikasta riippumatta vain kahdeksan katsojaa.

Rajoitus kirvoitti tukholmalaisen AIK:n jalkapallokannattajat protestiin. Joukkueen modernille kotiareenalle Friends Arenalle mahtuisi 50 000 ihmistä, mutta kun sisälle ei pääse, päättivät kannattajat osoittaa mieltä viereisessä Mall of Scandinavia -ostoskeskuksessa.

”Kansallislaji ansaitsee enemmän kuin kahdeksan ihmistä. Poistakaa kaikki absurdit rajoitukset”, ostoskeskuksen kahteen kerrokseen levittäytyneiden AIK-kannattajien lakanoissa luki.

Turkulaisen FC Interin tapahtumapäällikkö Lauri Kemppainen sanoo seuran odottavan kovasti lupaa ottaa katsomoon enemmänkin yleisöä kuin aluehallintoviraston nyt salliman kuusi katsojaa.

FC Inter arpoo kuusi lippuaan kausikortin hankkineiden kesken. Jokainen katsoja sijoitetaan omaan yli 400-paikkaiseen katsomolohkoonsa.

”Meillä on Veritas Stadionilla erinomaiset mahdollisuudet toteuttaa turvallisia tapahtumia ulkotiloissa ja nyt myös viime vuodelta hyvää kokemusta otteluiden järjestämisestä korona-aikana. Olemme valmiita toteuttamaan kaikki tarvittavat toimenpiteet ja noudattamaan kaikkia rajoituksia yleisön saamiseksi jälleen katsomoihin”, Kemppainen sanoo Veikkausliigan sivuilla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat