Isän kolarointi Portugalin gp:ssä kirvoitti pikku-Räikköseltä nasevan kommentin: ”Käsket aina minua katsomaan eteeni, kun ajan kartingia!” - Urheilu | HS.fi

Isän kolarointi Portugalin gp:ssä kirvoitti pikku-Räikköseltä nasevan kommentin: ”Käsket aina minua katsomaan eteeni, kun ajan kartingia!”

Kimi Räikkönen mediatilaisuudessa torstaina 6. toukokuuta 2021 Circuit de Catalunyalla.

6.5. 19:54

Formula ykkösten tallin Alfa Romeon Kimi Räikkösen viime sunnuntain Portugalin gp päättyi jo yhden kierroksen jälkeen, kun Räikkösen ajokki päätyi ajokelvottomaksi kontaktissa tallitoveri Antonio Giovinazzin autoon.

Räikkönen sai kommentoida omasta virheestään alkunsa saanutta tapahtumaa vielä tänään, kun F1-ajajat olivat median edessä ennen Espanjan gp:tä.

Räikköseltä udeltiin, kuinka Portugalin gp:n jälkikäsittely tallin sisällä oikein sujui. Vastaus oli kimimäinen ja hymyilevä.

”En ollut paikalla, joten en tiedä, mitä siellä tapahtui”, Räikkönen nauroi.

”No tietty tein sen (selvittelyn) ennen kuin lähdin, meillä oli kiire lähteä. Se on selvää, että kaukana ihanteellisesta se oli. Pahinta oli varmaan se, kun poikani sanoi minulle: ”Käsket aina minua katsomaan eteeni, kun ajan kartingia!”. Sellaista (palautetta) tuli...”, Räikkönen myhäili vielä ja viittasi kuusivuotiaan Robin-pojan kommenttiin tapahtuneesta.

Tavanomaisen gp-viikonlopun tavoitteiden ja odotusten kyselyn ohella Räikköseltä kysyttiin hänen ajokortistaan: saiko hän sen heti ensimmäisellä yrittämällä?

”Läpäisin sekä kirjallisen kokeen että inssiajon ensimmäisellä kerralla, samana päivänä, kun täytin 18.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat