Kolme seuraa pitää yhä kiinni Superliigaan liittyvistä suunnitelmistaan - Urheilu | HS.fi

Kolme seuraa pitää yhä kiinni Superliigaan liittyvistä suunnitelmistaan

Real Madrid, FC Barcelona ja Juventus seisovat tiukasti näkemyksensä takana.

Lionel Messin FC Barcelona sekä Iscon Real Madrid ovat yhä mukana suurseurojen kiistellyssä Superliigassa.

8.5. 14:25

Suurseurat Real Madrid, FC Barcelona ja Juventus seisovat edelleen tiukasti Superliigan takana, Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi lauantaina.

Kolme jalkapallojättiläistä ovat ainoina seuroina mukana huhtikuussa perustetussa liigassa. Superliiga säilyi tosiasiallisesti hengissä vain kaksi vuorokautta.

Superliigasta irtautuneet seurat joutuvat maksamaan Euroopan jalkapalloliiton (Uefa) mukaan 15 miljoonan euroa lajin ruohonjuuritason ja nuorten hyväksi.

Uefa ilmoitti rangaistuksista perjantaina. Seuroilta vähennetään lisäksi viisi prosenttia Uefan kilpailujen tuloista sekä määrättiin sadan miljoonan euron uhkasakko vastaavien irtautumissuunnitelmien varalle.

Kapinoiva seurakolmikko antoi oman vastineensa lauantaina yhteisellä tiedotteellaan.

”Perustajaseurat ovat kärsineet ja kärsivät edelleen kolmansien osapuolten paineista ja uhkailuista”, tiedotteessa sanotaan.

Pyrkimykset saada seurat luopumaan ”oikeudestaan ja velvollisuudestaan tarjota lajille ratkaisuja konkreettisten ehdotusten ja rakentavan vuoropuhelun avulla” ovat seurojen mukaan oikeusvaltioperiaatteen vastaisia.

”Olisimme erittäin vastuuttomia, jos luopuisimme tällaisesta tehtävästä tietoisina jalkapalloteollisuuden tarpeista ja sen kriiseistä”, seurat kertovat.

Uefa uhkasi perjantaina FC Barcelonaa, Real Madridia ja Juventusta ”asiaan kuuluvilla toimenpiteillä” ja ilmoitti käsittelevänsä kurinpitotoimia myöhemmin.

FC Barcelona ja Real Madrid ovat seisoneet vahvasti Superliigan takana silloinkin kun sarjan rivit harvenivat.

Saksalaislehti Der Spiegel paljasti, että kaksikolle olisi maksettu erillinen 60 miljoonan euron lisäkompensaatio kahdesta ensimmäisestä kaudesta Superliigassa.

Real Madridin ja Superliigan puheenjohtaja Florentino Pérez on puolustanut sarjaa toistuvasti. FC Barcelonan mukaan liigasta kieltäytyminen olisi ollut historiallinen erhe.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat