Lewis Hamilton rikkoi haamurajan, vaikka ”autoa oli vaikea saada kääntymään” – Valtteri Bottas ajoi kolmanteen lähtöruutuun - Urheilu | HS.fi

Lewis Hamilton rikkoi haamurajan, vaikka ”autoa oli vaikea saada kääntymään” – Valtteri Bottas ajoi kolmanteen lähtöruutuun

Paalupaikka oli Hamiltonille uran sadas.

Lewis Hamilton ajoi Barcelonassa uransa sadannen paalupaikan.

8.5. 15:35 | Päivitetty 8.5. 17:33

Mercedeksen Valtteri Bottas ajoi kolmanteen lähtöruutuun formula 1 -kauden neljännen osakilpailun aika-ajossa Barcelonassa lauantaina.

Paalupaikalle ajoi tallikaveri Lewis Hamilton, jolle paalupaikka oli uran sadas. Toisesta ruudusta lähtee Red Bullin Max Verstappen.

”En voi uskoa, että tämä oli sadas paalupaikka. Tuntui, kuin olisin ajanut ensimmäisen paaluni. On ollut unelma työskennellä näiden ihmisten kanssa. Tunnen oloni hyvin nöyräksi ja kiitolliseksi”, Hamilton totesi aika-ajon jälkeen.

”Auto aliohjautui ja sitä oli vaikea saada kääntymään. Tein pieniä muutoksia läpi aika-ajon. Se oli puhtain kierrokseni.”

Verstappen hävisi Hamiltonille vain 0,036 sekuntia ja Bottas 0,132 sekuntia.

”Oli pienestä kiinni. Kymppimutkassa oli pieni lipsahdus, joka saattoi viedä paalupaikan. Tulee tiukka kilpailu huomenna. Joku saattaa tehdä yhden ja joku kaksi pysähdystä. En paljasta taktiikkaamme”, Bottas kommentoi.

”Kakkospaikka on meille hyvä, sillä Mercedes on täällä vahva. Renkaista huolehtiminen on tärkeää sunnuntaina”, tyytyväiseltä vaikuttanut Verstappen puolestaan totesi.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen karsiutui jo aika-ajojen ensimmäisessä osiossa ja lähtee sunnuntain kilpailuun 17. lähtöruudusta. Hänen tallikaverinsa Antonio Giovinazzi ajoi 14. ruutuun ja voitti Räikkösen jo kolmannen kerran tällä kaudella.

Bottas oli toiseksi nopein sekä aika-ajojen ensimmäisessä että toisessa osiossa. Ensimmäisessä peräti 17 kuljettajaa oli reilun sekunnin sisällä.

Toisessa osiossa Verstappen oli kova, sillä Mercedes-kaksikko jäi yli 0,2 sekunnin päähän. Ratkaisevassa osiossa Hamilton näytti jälleen vahvuutensa.

Valtteri Bottaksen alkukausi on ollut vaikea.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat