Jypin tähti Robert Rooba kertoi, kuinka purki sopimuksensa siirtyäkseen KHL:ään – aikoo ottaa ihoonsa pysyvän muiston Venäjältä - Urheilu | HS.fi

Jypin tähti Robert Rooba kertoi, kuinka purki sopimuksensa siirtyäkseen KHL:ään – aikoo ottaa ihoonsa pysyvän muiston Venäjältä

Liigan runkosarjan maalipörssin kakkonen käytti KHL-option ja siirtyi Severstal Tšerepovetsiin.

Robert Rooba siirtyy Jypistä KHL:ään.

8.5. 16:42

Jääkiekon Liigan runkosarjassa viimeiseksi sijoittuneen Jypin paras pistemies Robert Rooba kertoo KHL:n verkkosivujen haastattelussa lähdöstään Jyväskylästä.

Virolaishyökkääjä Rooba allekirjoitti maaliskuussa vuoden mittaisen jatkosopimuksen Jypin kanssa. Viime viikolla hän siirtyi Severstal Tšerepovetsiin.

”Sopimuksessani oli KHL-optio. Se oli minulle tärkein juttu. En niinkään ollut huolissani palkasta tai muusta sellaisesta, vaan kerroin agentilleni haluavani KHL-option”, Rooba kertoo.

”Kun tilaisuus tuli, halusin käyttää sen. Jos näin ei olisi tapahtunut, olisin mielelläni voinut pelata Jyväskylässä.”

Rooba, 27, tehtaili runkosarjassa 59 ottelussa pisteet 30+11=41. Hän sijoittui koko Liigan maalipörssissä toiseksi Ässien Sebastian Wännströmin (33) jälkeen.

KHL:n Ak Bars Kazanissa voittanut maailmanmestari Jarkko Immonen ei juuri muistellut KHL-vuosiaan Jypin pukukopissa Rooban kyselyistä huolimatta.

”Hän tiesi minun seuraavan kovasti KHL:ää ja rakastavan KHL-juttuja, joten hän kysyi joskus, kuinka hänen vanhoilla kavereillaan, kuten [Danis] Zaripovilla menee.”

Rakkaus KHL:ää kohtaan näkyy tulevaisuudessa myös Rooban iholla. Hän on tatuoinut kehoonsa henkilökohtaisia muistoja ja tarinoita elämästään.

”Olen melko varma siitä, että ihollani on jossain vaiheessa jotain, mikä muistuttaa minua ajastani Venäjällä”, Rooba sanoo.

Liigassa Jypiä ja Espoon Bluesia edustanut Rooba on pelannut Liigan runkosarjassa 361 ottelua tehoin 78+45=123 ja pudotuspeleissä 18 kamppailua tehoin 0+3=3.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat