Mercedes-tallin taktinen veto oli hieno, mutta Valtteri Bottas joutui yhä pahemmin sivustaseuraajaksi - Urheilu | HS.fi

Mercedes-tallin taktinen veto oli hieno, mutta Valtteri Bottas joutui yhä pahemmin sivustaseuraajaksi

Barcelonassa Mercedeksen taktinen osaaminen oli huippuluokkaa ja se palveli vain ja ainoastaan Hamiltonia, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ismo Uusitupa.

9.5. 19:00

Formula ykkösten kausiasetelma on ollut jo pitkään selvä, mutta sunnuntaina se korostui entisestään. MM-sarjan voitosta ajavat Mercedes-tallin Lewis Hamilton ja Redbullin Max Verstappen.

Mercedeksen suomalaiskuskilla Valtteri Bottaksella on tässä merkittävä rooli, mutta se on Hamiltonin tukeminen ja tallien välisen MM-sarjan voiton takaaminen Mercedekselle.

Sunnuntaina lähdön jälkeen Bottakselle tapahtui ”jotain” ja hän yllättäen menetti kolmospaikkansa pitkäksi aikaa Ferrarin Charles Leclercille. Se ei lopulta vienyt suomalaiselta kolmossijaa, joka oli tässä kilpailussa hänelle maksimisuoritus.

Barcelonassa Mercedeksen taktinen osaaminen oli huippuluokkaa ja se palveli vain ja ainoastaan Hamiltonia. Se johti myös klassiseen tallipäätökseen: Bottakselle ilmoitettiin, että Hamilton pitää päästää ohi, jotta britin Verstappen-jahti ei hidastu.

Mercedes on aiemminkin käyttänyt samaa taktiikkaa: käydään ”ylimääräisessä” renkaidenvaihdossa ja kiritään lopulta voittoon. Näin tapahtui muun muassa vuonna 2019 Budapestissä – eikä mitenkään yllättävästi Hamilton oli tuolloinkin kirimies.

Bottakselle ainakin pienet pisteet: hän ei aivan heti päästänyt tallikaveriaan ohitseen, vaan piti hänet hetken takanaan. Mutta kakkoskuskin asema on jo nyt, neljän osakilpailun jälkeen, selkeä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat