Lentopallonaiset päättivät EM-karsintaturnauksensa voittoon: ”Kasvattaa itsevarmuutta, kun voimme kierrättää pelaajia” - Urheilu | HS.fi

Lentopallonaiset päättivät EM-karsintaturnauksensa voittoon: ”Kasvattaa itsevarmuutta, kun voimme kierrättää pelaajia”

Arvokisahaaveet pysyivät Kosovo-murskajaisten jälkeen hengissä.

Katja Kylmäaho pelasi Suomen joukkueen passarina. Kuva on viime marraskuulta.

9.5. 19:38 | Päivitetty 9.5. 20:05

Suomen naisten lentopallomaajoukkue päätti sunnuntaina ensimmäisen EM-karsintaturnauksen Montenegron Podgoricassa 3–0 (25–15, 25–10, 25–15) -voittoon Kosovosta. Suomen yksipuolinen näytös kesti 57 minuuttia.

Voitto oli karsintaturnauksessa Suomen toinen. Edellinen tuli lauantaina järjestäjämaa Montenegrosta.

Suomen Kosovo-voitto tuli vahvasti eri seitsikolla, millä joukkue pelasi kaksi aiempaa otteluaan. Päävalmentaja Tapio Kangasniemi marssitti avaukseen passari-hakkuri-kaksikoksi Katja Kylmäahon ja Yasmine Madsenin. Salla Karhu ja Emmi Riikilä avasivat yleispelaajina, Anna Czakan ja Daniela Öhman keskellä sekä Netta Laaksonen liberona.

Vielä ensimmäisessä erässä Suomen peli takelteli, kun Kosovo karkasi 7–2-johtoon. Tästä eteenpäin kentällä näytti olevan yksi joukkue, sillä Suomi takoi Riikilän syöttövuorolla yhdeksän pistettä peräjälkeen eikä Kosovoa enää johtoon päästänyt.

Toisessa erässä Jessica Kosonen ja Nea Haatainen pääsivät suomalaispelaajista myös irti. Kosovo sai erässä vain kolme hyökkäyspistettä.

Kolmas erä ei tuonut mitään muutosta peliin, vaikka Kosovo sai hetkittäin hyökkäyspelissään jotain aikaan.

Suomen pelaajista hakkuri Madsen kirjautti komeat tilastolukemat 17/+14 ja Montenegro-ottelun tavoin loistanut Czakan 12/+11. Czakan merkkautti viisi torjuntaa.

Kosovoa vastaan Suomi voitti hyökkäyspallot 37–20, torjuntapisteet 10–2 ja ässäsyötöt 9–3.

”Vaikka vastustaja ei ollut nyt niin hyvä, pidimme oman tasomme. Kasvattaa itsevarmuutta, kun voimme kierrättää pelaajia”, Madsen kertoi Ylelle ja toivotti hyvää äitienpäivää.

Suomi hävisi Podgorican karsintaturnauksessa avausottelunsa Slovakialle 0–3, mutta piti EM-kisapaikkahaaveensa hengissä voittamalla Montenegron ja Kosovon.

Suomen EM-kisapaikan kohtalo ratkeaa toisessa karsintaturnauksessa, joka pelataan Slovakian Nitrassa 13.–15. toukokuuta. Karsintalohkon kaksi parasta selviytyy elo-syyskuun EM-kisoihin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat