Patrik Laine syytti itseään heikosta kaudesta ja julisti tutun kuuloisesti rakkautta kotikaupungilleen - Urheilu | HS.fi

Patrik Laine syytti itseään heikosta kaudesta ja julisti tutun kuuloisesti rakkautta kotikaupungilleen

23-vuotias tamperelainen vakuutti haluavansa jatkaa uraansa Blue Jacketsissa.

Patrik Laine syytti heikosta kaudesta itseään.

10.5. 21:11

Jääkiekkoliiga NHL:ssä odotuksia heikomman kauden pelannut Patrik Laine ei keksinyt tekosyitä otteilleen Columbus Blue Jacketsin haastattelutilaisuudessa.

Laine, 23, aloitti kauden Winnipeg Jetsissä, josta hänet kaupattiin yhden teho-ottelun (2+1) jälkeen Blue Jacketsiin. Siellä hän pelasi 45 ottelua tehoin 10+11=21.

Kauden tehotilastolukema –28 oli koko NHL:n runkosarjan neljänneksi huonoin Rasmus Dahlinin (–36), Eric Staalin (–30) ja Nolan Patrickin (–29) jälkeen.

Viisi NHL-kautta pelannut Laine arvioi menneen kauden olleen uransa vaikein. Hän ei kuitenkaan syyttänyt siitä päävalmentaja John Tortorellan pelitapaa.

”Ei se ollut pelitavan syy, se oli minun syyni”, Laine sanoi.

”Mielestäni sillä ei ole väliä, kuka on penkin takana. Minun täytyy silti mennä sinne [kaukaloon] ja pystyä tekemään asioita. Tällä kaudella en pystynyt siihen, mutta ensi kaudella pystyn.”

Laine vannoi median edessä rakkauttaan uutta kotikaupunkiaan kohtaan.

”Olen nauttinut jokaisesta minuutistani täällä. Oli mahtavaa nähdä kannattajat katsomossa. Rakastan tätä paikkaa, ja haluan totta kai pysyä täällä”, Laine sanoi.

Tamperelaisen kehut kuulostavat tutuilta. Hän puhui yhtä lämpimästi myös edellisestä kotikaupungistaan Winnipegistä siellä asuessaan.

”Rakastan Winnipegiä. Tämä on kotini ja nämä ovat ihmisiäni. Pelaan heille”, Laine sanoi helmikuussa 2018.

Blue Jacketsin suomalainen GM Jarmo Kekäläinen uskoi, ettei kukaan ole Laineen kauteen niin pettynyt kuin Laine itse.

Kekäläinen sanoi maanantaina seuran yrittävän rakentaa Laineen kanssa pitkäkestoista suhdetta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat