Jääkiekon maailmanmestari Antti Pihlström avasi raviuransa huippuajalla, mutta korvien vetopallot jäivät avaamatta - Urheilu | HS.fi

Jääkiekon maailmanmestari Antti Pihlström avasi raviuransa huippuajalla, mutta korvien vetopallot jäivät avaamatta

Pihlström osallistui Mikkelin tiistairaveihin ja sijoittui lähdössään toiseksi.

Antti Pihlström ohjasti mallikkaasti avausraveissaan.

11.5. 21:30

Jääkiekon maailmanmestari keväältä 2011 ja vielä viime kaudella Jokereiden KHL-joukkueessa pelannut Antti Pihlström osallistui tiistaina ensimmäistä kertaa ravikilpailuun ohjastajana. Mikkelin raveissa tuloksena oli heti huippuaika ja toinen sija.

”Jatketaan hommia ja katsotaan mitä hevosia tässä pääsisi ajamaan”, Pihlström totesi Suomen Hippoksen tiedotteessa.

Pihlström suoritti ravihevosen ohjastajaluvan huhtikuussa. Silloin hän totesi, että ensimmäiseen kilpailuun ei ole kiirettä, mutta se olikin nyt jo muutaman viikon kuluttua. Pihlström ohjasti Mikkelin tiistairaveissa osaomistamansa Peanutsin toiseksi ajalla 11,4a/1 600 metriä.

Edelle pääsi vain Suomen ohjastajien kärkinimiin kuuluva Santtu Raitala Staro Moschinon kanssa.

”Kerran aikaisemmin olen lähtöauton takana käynyt ja nyt tuli toinen kerta tämmöisen hevosen kanssa, niin olihan se vähän eri meininki, mutta ihan hyvin se meni”, Pihlström toteaa tiedotteessa.

Peanutsin voittoaika 11,4a on suomalaisravureiden tämän vuoden 9. kovin kellotus. Raviohjastajien debyyttistarteissa Pihlströmin voittoaika on myös aivan omaa luokkaansa. Hippoksen tilastojen mukaan edellinen ennätysaika oli Juhani Leinon hallussa, joka kellotti vuonna 2019 avausstartissaan ajan 14,4.

Tiedotteen mukaan toisen radan letkaa vetäneellä Pihlströmillä jäi hieman myös jossiteltavaa. Hevosen korvissa olleet vetopallot jäivät vielä avaamatta. Joillain hevosilla korvien ”avaaminen” maalisuoralla terävöittää kiriä ja näin ollen tuloskin monesti paranee, Hippos toteaa.

”Tämä oli kyllä tosi kivaa. Jatketaan hommia ja katsotaan mitä hevosia tässä pääsisi ajamaan”, Pihlström sanoi.

Toistaiseksi ravit ovat Pihlströmille, 36, harrastus. Hän aikoo jatkaa kiekkouraansa, mutta Jokereiden kanssa sopimus päättyi tänä keväänä.

”Ei sitä ikinä tiedä, oli se niin mukavaa”, Pihlström vastasi uteluihin mahdollisesta ammattiohjastajaksi ryhtymisestä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat