Timrå nousi jääkiekon Ruotsin pääsarjaan – poliisi syyttää yli tuhatta juhlijaa vastuuttomuudesta - Urheilu | HS.fi

Timrå nousi jääkiekon Ruotsin pääsarjaan – poliisi syyttää yli tuhatta juhlijaa vastuuttomuudesta

Seuran vetoomus tai poliisin kehotukset eivät auttaneet, kun kannattajat ottivat ilon irti paluusta SHL:ään. Karsinnat olivat lähes kolme viikkoa keskeytyksissä, kun joukkueissa oli yhteensä yli 30 koronavirustartuntaa.

Poliisi kritisoi Timrån kannattajien käytöstä seuran nousujuhlissa. Arkistokuva.

13.5. 15:59

Sarjanousut ovat avoimissa urheilusarjoissa samanlainen juhlan aihe kuin mestaruudetkin.

Suomessa pääsarjanousut ja niistä kertovat tarinat eivät ole mahdollisia, kiitos 15 joukkueen suljetuksi kultapossukerhoksi paisutetun Liigan, mutta Ruotsissa kaikki on toisin.

Asia nähtiin viimeksi keskiviikkoiltana reilun 10 000 asukkaan Timråssa, kun Sundsvallin kupeessa sijaitsevan kunnan ylpeys Timrå IK varmisti paluunsa Ruotsin pääsarjaan SHL:ään.

Seuran vetoomus tai poliisin kehotukset eivät auttaneet, kun kannattajat ottivat ilon irti sarjanoususta. Timrå IK:n kotihallin ulkopuolelle kerääntyi yli tuhat juhlijaa.

Poliisitarkastaja Henrik Blusi kritisoi juhlijoita torstaina Sundsvalls Tidningille (ST). Blusin kommenteista kertoi myös Expressen.

”Suurin osa paikalla olleista oli kokoontunut yhteen. He eivät silloin ota vastuuta pandemian aikana”, Blusi sanoi.

Seurapomo Jonas Torines kertoi ST:lle, kuinka seura kunnioittaa pandemiaa ja julkaisi siksi vetoomuksen heti kun Timrå IK oli ottanut 5–0-voiton Björklövenistä.

Poliisitarkastaja Blusi uskoi seuran kantaneen oman vastuunsa, mutta seura tai poliisi ei voinut puuttua yli tuhannen ihmisen ilakointiin.

Blusi muistutti, ettei yli tuhannen ihmisen väkijoukon hajottaminen onnistu kovin helpolla. Poliisin on lisäksi otettava huomioon hajottamisen mahdolliset seuraukset.

Timrå IK pelasi Ruotsin pääsarjassa viimeksi kaudella 2018–2019. Paluu SHL:ään tapahtui nousukarsintasarjassa, jossa Timrå kukisti IF Björklövenin voitoin 4–1.

Nousukarsinnat alkoivat jo lähes kuukausi sitten. Kaksi ensimmäistä ottelua pelattiin 18. ja 19. huhtikuuta, kolmas vasta 9. toukokuuta.

Lähes kolmen viikon tauko toisen ja kolmannen ottelun välillä johtui siitä, että finaalijoukkueista löytyi yhteensä yli 30 koronavirustartuntaa. Tartunnoista 23 oli Björklövenillä ja 13 Timrålla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat