Lauri Markkasen kolmen pisteen heitot upposivat vakuuttavasti ja valmentajan yltyi vuolaisiin kehuihin: ”Rakastan häntä pelaajana” - Urheilu | HS.fi

Lauri Markkasen kolmen pisteen heitot upposivat vakuuttavasti ja valmentajan yltyi vuolaisiin kehuihin: ”Rakastan häntä pelaajana”

Markkanen kirjasi kuusi onnistunutta kolmen pisteen heittoa yhdeksää yritystä kohden.

Lauri Markkasen kolmen pisteen heitot onnistuivat torstai-iltana.

14.5. 7:55 | Päivitetty 14.5. 11:07

Koripallon NBA:ssa Lauri Markkasen Chicago Bulls voitti kotikentällään Toronto Raptorsin pistein 114–102. Markkanen palloili tililleen 20 pistettä ja otti seitsemän levypalloa.

Voitto pitää joukkueen pudotuspelihaaveita hentoisesti hengissä. Chicago Bulls on yhä liigan itälohkon 11. sijalla, täpärästi kymmenen kärjen ja siten pudotuspelikarsintojen rajan alapuolella, mutta runkosarjaa on enää jäljellä kaksi kierrosta ja viimeiseen pudotuspelipaikkaan on eroa kaksi voittoa.

Hieman yli 25 peliminuuttia kirjannut Markkanen oli pelin kolmanneksi tehokkain pelaaja. Markkanen kirjasi kuusi onnistunutta kolmen pisteen heittoa yhdeksää yritystä kohden.

Kolmen pisteen heittojen heittoprosentiksi tuli siten vakuuttava 66,7. Markkanen on tällä kaudella onnistunut kerran tekemään seitsemän onnistunutta kolmen pisteen heittoa.

Torstai-illan ottelussa Markkasen edellä oli tuttuun tapaan joukkuetoveri Zach LaVine, joka kerrytti 24 pistettä ja viisi levypalloa. Ottelun kovin korin heiluttaja oli Toronton Stanley Johnson 35 pisteellään ja 10 levypallollaan. LaVinellä peliminuuttejakin tosin oli 34, ja Johnsonilla peräti 43.

Chicago petasi voittonsa viemällä kahden ensimmäisen erän voitot pistein 30–27 ja 36–20. Kolmannessa erässä Toronto voitti 22–29. Peli päättyi tasapiste-erään 26–26.

”Lauri antoi meille hyviä minuutteja”, Bullsin päävalmentaja Billy Donovan sanoi Twitterissä julkaistussa etämediatilaisuudessa.

Myöhemmin haastattelussa Donovan arvioi tulokassopimuksensa viimeistä kautta pelaavan Markkasen kautta laajemmin.

”Lauri pelasi erittäin hyvin ennen kuin hän loukkasi olkapäänsä ja sen jälkeen pelaajakaupan myötä joukkueemme muuttui. Hän on ollut läpeensä joukkuepelaaja”, Donovan sanoi.

Donovan sanoi, ettei ole keskustellut Markkasen tulevaisuudesta Bullsin koripallojohtajan Arturas Karnisovasin kanssa.

”Rakastan häntä pelaajana. Hän on mahtava kaveri ja joukkuepelaaja. Hän on uhrannut paljon. Ennen pelaajakauppaa hän pelasi nelos- ja vitospaikoilla, nyt hän on pelannut kolmos- ja nelospaikoilla. Hän ei ollut ikinä pelannut kolmosta ja se on vaikuttanut häneen. Arvostan sitä miten hän joka päivä tulee hommiin ja yrittää käyttää ne minuutit jotka hän saa”, Donovan sanoi.

Viimeksi Chicago hävisi kotikentällään Brooklynille 107–115. Tuolloin Markkanen teki 11 pistettä ja otti kaksi levypalloa.

Tuota tappiota ennen Chicagolla oli kuitenkin takanaan kolmen voiton putki, jossa kaatuivat Detroit, Boston ja Charlotte.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat