KuPS tyrmäsi IFK Mariehamnin neljän minuutin tehojaksolla – Hakan kotiavauksesta tuli katastrofi - Urheilu | HS.fi

KuPS tyrmäsi IFK Mariehamnin neljän minuutin tehojaksolla – Hakan kotiavauksesta tuli katastrofi

KuPS on päässyt yli kuivasta kaudesta ja tehnyt kuusi maalia kahdessa viime liigaottelussaan.

14.5. 21:32

KuPS on selättänyt alun tehottomuuden miesten jalkapalloliigassa. Kuopiolaisjoukkue on viimeistellyt kahdessa viime liigaottelussaan kuusi maalia ja voittanut molemmat.

Perjantaina KuPS esitti rajoitetulle yleisömäärälle kaunista syöttötyöskentelyä ja jouhevaa hyökkäyspeliä etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Tuloksena oli ansaittu 2–0-kotivoitto IFK Mariehamnista.

KuPS iski kaksi maalia neljässä minuutissa ensimmäisen puoliajan lopussa. Henri Toivomäki puski Urho Nissilän kulmapotkusta 1–0-johtomaalin. Toisen maalin viimeisteli Santeri Haarala, jonka vapautti pystysyötöllä Arttu Heinonen.

”Parannettavaa jäi. Muutaman kaksinkamppailun hävisin vähän helposti”, Haarala sanoi.

IFK:n ykkösmies oli maalivahti Oskari Forsman, joka venyi huipputorjuntoihin. Kahdesti hän muun muassa esti Haaralaa tekemästä lisää maaleja.

”Ensimmäisessä tilanteessa sain pallon etualueelle, siitä olisi pitänyt tehdä maali. Toisessa yritin pakin jaloista etukulmaan”, Haarala tilitti.

IFK:n paras maalintekopaikka oli ensimmäisellä puoliajalla, kun Emile Paul Tendengin kuti pamahti KuPSin maalin tolppaan.

Vuosi sitten silloinen miesten jalkapalloliigan nousija Haka otti ensimmäisen kotivoittonsa vasta lokakuussa, ja myös tämä kausi on alkanut kotikentällä nihkeästi. Tämän vuoden liiganousija KTP haki perjantaina kolme pistettä 3–0-voitollaan.

”Kun ottaa 0–3 sarjanousijalta pataan kotona, pitää olla tosi pettynyt. Luojan kiitos ei ollut enempää katsojia kuin 50”, kommentoi toimitsijakiellossa ollutta päävalmentaja Teemu Tainiota tuurannut Mikko Manninen.

Tainio sai punaisen kortin ja myöhemmin kahden ottelun toimitsijakiellon Inter-pelin tapahtumien takia. Manninen ei uskonut, että Tainion poissaolo olisi vaikuttanut pelaajien lataukseen.

”Pelaajat siellä pelaavat kentällä. Kun Kotka sai paikan, pallo oli maalissa. Me emme tehneet paikoista”, sanoi pitkän palaverin ottelun jälkeen kopissa pitänyt Manninen.

Kolme päästettyä sai kenttäalueen ulkopuolella ennen ottelua savupommeja paukutelleet Hakan fanit huutamaan ”Hila ulos” -huutoja. Ilveksestä siirtynyt kokenut maalivahti Mika Hilander löysi syyn tappioon.

”Olimme tosi paljon jäljessä maalinteon tehokkuudessa. Hallittiin näennäisesti, mutta ei oltu vaarallisia Kotkan päässä kenttää”, Hilander tiivisti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat