Roope Hintziä vaivanneesta loukkaantumisesta karua lisätietoa – ”Meillä ei ole aavistustakaan, kuinka hän pelasi kauden loppuun” - Urheilu | HS.fi

Roope Hintziä vaivanneesta loukkaantumisesta karua lisätietoa – ”Meillä ei ole aavistustakaan, kuinka hän pelasi kauden loppuun”

Roope Hintz taisteli NHL-kauden läpi kivuliaasta vammasta huolimatta, mutta MM-kisat jäävät väliin leikkauksen vuoksi.

Dallas Starsin Roope Hintz juhli maaliaan Tampa Bay Lightningia vastaan 7. toukokuuta 2021. Hintz pelasi pahasta loukkaantumisesta huolimatta läpimurtokauden.

15.5. 16:52

Dallas Starsin suomalaishyökkääjä Roope Hintz pelasi uransa parhaan NHL-kauden huolimatta siitä, ettei hän ollut täydessä pelikunnossa käytännössä lainkaan koko kauden aikana.

Kun Dallasin pelit päättyivät runkosarjaan, selvisi myös 24-vuotiaan Ilves-kasvatin vaivoista lisätietoja.

Starsin urheilujohtaja Jim Nill kertoi Dallas Morning Newsille, että Hintziä on piinannut niin kutsuttu avulsiomurtuma, jossa hänen vasemman lonkan lähentäjälihaksensa kiinnityskohtana toiminut luunpala oli irronnut lonkkaluun etuosasta.

”Meillä ei ole aavistustakaan, kuinka hän pelasi kauden loppuun”, hämmästeli Bardown-sivusto oman uutisensa otsikossa.

Hintz jättää odotetusti ensi viikolla alkavat MM-kisat väliin ja menee leikkaukseen.

Dallas Starsin mukaan Hintzin toipumisessa arvioidaan menevän kolmesta neljään kuukautta. Hänen odotetaan olevan pelikunnossa ensi syksyn harjoitusleirien alkaessa.

Vammastaan huolimatta Hintz pelasi uransa parhaan kauden ja teki 41 ottelussa 43 tehopistettä.

Urotyön huomioi myös NHL, joka asetti Hintzin ehdolle Bill Masterton -palkintoon. Palkinto jaetaan vuosittain pelaajalle, joka osoittaa parhaiten sisukkuutta ja omistautumista jääkiekolle.

Suomalaisista palkinnon ovat aiemin voittaneet Saku Koivu vuonna 2002 ja Teemu Selänne neljä vuotta myöhemmin. Tänä vuonna ehdokkaana on Hintzin lisäksi Nashville Predatorsin suomalaismaalivahti Pekka Rinne.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat