Slovakia valitsi jääkiekon miesten MM-kisoihin kaksi TPS-junioria ja kaksi tuoretta Suomen mestaria - Urheilu | HS.fi

Slovakia valitsi jääkiekon miesten MM-kisoihin kaksi TPS-junioria ja kaksi tuoretta Suomen mestaria

Slovakian historiallisen nuoressa MM-kisajoukkueessa on kaikkiaan kuusi Suomessa kiekkoilevaa pelaajaa.

Slovakian MM-joukkueeseen valitut laitahyökkääjät Pavol Skalický (vas.) ja Kristián Pospíšil voittivat hiljattain Rauman Lukon paidassa Suomen mestaruuden.

15.5. 18:13

Slovakian jääkiekkoliitto julkisti lauantaina joukkueensa ensi viikolla alkaviin miesten MM-kisoihin. Joukkueesta löytyy kaikkiaan kuusi Suomessa seuratasolla päättyneellä kaudella pelannutta kiekkoilijaa.

Slovakian joukkueen managerina toimiva entinen NHL-hyökkääjä Miroslav Šatan valitsi joukkueeseen kaksi pelaajaa Turun Palloseurasta. Heistä kumpikaan ei kuitenkaan kuulunut TPS:n SM-hopeajoukkueeseen.

Valinnat kohdistuivatkin kahteen TPS:n nuorten liigajoukkueen pelaajaan, 18-vuotiaaseen puolustajaan Samuel Kňažkoon ja vasta hiljattain 17 vuotta täyttäneeseen hyökkääjään Juraj Slafkovskyyn.

Vuonna 2004 syntynyttä Slafkovskya pidetään huippulupauksena ja mahdollisena ensimmäisen kierroksen NHL-varauksena kesän 2022 varaustilaisuudessa. Hän pelasi TPS:n organisaatiossa toista kauttaan, kun taas Kňažko on ollut Turussa vuoden pidempään.

Liitto kertoo joukkueen olevan sen MM-historian nuorin alle 25 vuoden keski-iällään. Keskiarvoa laskeekin muun muassa TPS-kaksikko, joita voi pitää todellisina yllätysniminä miesten MM-kisoihin.

Kanadalaisen Craig Ramsayn valmentamassa joukkueessa on Suomessa pelaavista myös neljä kokeneempaa peluria.

Suomen mestaruuden voittaneesta Lukosta kisajoukkueeseen valittiin laitahyökkääjät Kristián Pospíšil ja Pavol Skalický, Kärpistä keskushyökkääjä Michal Krištof ja SaiPasta puolustaja Mário Grman. Nelikosta vain Pospíšililla ei ole aiempaa kokemusta miesten MM-jäiltä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat