Naisten lentopallomaajoukkue määrättiin kahdeksi viikoksi karanteeniin Slovakiassa: ”Luojan kiitos tällä ei ole vaikutusta lopputurnaus­paikkaan” - Urheilu | HS.fi

Naisten lentopallomaajoukkue määrättiin kahdeksi viikoksi karanteeniin Slovakiassa: ”Luojan kiitos tällä ei ole vaikutusta lopputurnaus­paikkaan”

Paikkansa EM-kisoissa jo varmistanut Suomi joutui luovuttamaan lauantain panoksettoman Slovakia-karsintaottelun.

15.5. 18:28 | Päivitetty 15.5. 19:27

Suomen naisten lentopallomaajoukkue on määrätty karanteeniin Slovakian Nitrassa, jossa joukkue oli pelaamassa EM-karsintojen viimeistä otteluaan.

Suomi joutuu luovuttamaan lauantai-illalle merkityn ottelun Slovakiaa vastaan. Suomi on kuitenkin jo varmistanut paikkansa EM-lopputurnauksessa, joten karanteeni ei vaikuta kisapaikan kohtaloon.

Euroopan lentopalloliitto CEV vahvisti lauantaina, ettei karanteeni vaaranna Suomen paikkaa elo–syyskuun vaihteessa järjestettävässä EM-lopputurnauksessa.

”Luojan kiitos tällä ei ole vaikutusta lopputurnauspaikkaan. On sentään se saletissa”, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalainen totesi STT:lle.

Koko joukkuetta koskevan karanteenipäätöksen tekivät Suomen terveysviranomaiset yhden positiivisen koronatestituloksen jälkeen.

”Eilen tuli puolitoista tuntia ennen matsin alkua positiivinen pcr-testin tulos. Järjestäjät päästivät muun porukan vielä pelaamaan, ja sen jälkeen asiaa on selvitelty joukkueen ja Olympiakomitean lääkärien kanssa”, kertasi tapahtumien kulkua STT:lle lauantaina.

”Lääkärit konsultoivat asiasta terveysviranomaisia, joilta tuli viralliset paperit karanteenista ja vahva suositus, ettei myöskään matkusteta. Eli meillä on porukka nyt Slovakiassa jonkun aikaa.”

Suomen joukkueen karanteeni kestää kaksi viikkoa. Joukkueelle järjestellään parhaillaan majoitusta.

Korjaus 15.5. kello 18.35: Karanteenipäätöksen tekivät Suomen terveysviranomaiset, ei Slovakian kuten jutussa ensin luki.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat