Mikko Korhonen ylsi kolmanneksi Euroopan-kiertueella – Voittaja katkaisi 23 vuoden ja 477 kilpailun mittaisen voitottoman putken - Urheilu | HS.fi

Mikko Korhonen ylsi kolmanneksi Euroopan-kiertueella – Voittaja katkaisi 23 vuoden ja 477 kilpailun mittaisen voitottoman putken

Mikko Korhonen hävisi British Mastersin voittaneelle Richard Blandille vain yhdellä lyönnillä.

Mikko Korhonen golfin olympiaryhmän tiedotustilaisuudessa 17. joulukuuta 2019.

15.5. 19:55

Suomalaisgolfaaja Mikko Korhonen sijoittui jaetulle kolmannelle sijalle Euroopan-kiertueen kilpailussa Englannin Belfryssä. Korhonen hävisi vain yhdellä lyönnillä British Masters -kilpailun voiton uusinnassa ratkaisseelle kärkikaksikolle.

Korhosen tulos oli neljän kierroksen jälkeen –12, kun italialainen Guido Migliozzi ja englantilainen Richard Bland ylsivät tulokseen –13.

”Uskalsin koko ajan yrittää ja hyökätä enkä ruvennut pakittamaan missään kohtaa. Siitä olen ylpeä”, Korhonen kertoi tiedotteessaan.

Kärkitaisteluun Korhonen nousi lauantaina bogittomalla päätöskierroksella, jonka tulos oli viisi alle parin.

”Vähän harmittaa, että en antanut itselleni mahdollisuutta upottaa puttia vikalla reiällä, vaan koetin lyödä vähän liian lähelle”, hän kommentoi kisan viimeistä lähestymislyöntiä, joka päätyi bunkkeriin.

Muista suomalaisista Sami Välimäki sijoittui 21:nneksi tuloksella –6. Tapio Pulkkanen (–1) oli 52:s.

Uusinnassa voiton vei lopulta 48-vuotias Bland. Voitto oli hänen ensimmäisensä Euroopan-kiertueella.

Bland kilpaili Euroopan-kiertueella ensimmäistä kertaa vuonna 1998, kun hänen uusintavastustajansa Migliozzi oli vasta 18 kuukauden ikäinen.

Aiemmin Bland oli osallistunut 477:ään Euroopan-kiertueen kilpailuun eikä voittanut niistä yhtään. Hän ehti muutamia vuosia sitten jo pudota pääkiertueelta mutta raivasi 46-vuotiaana tiensä takaisin haastajakiertueen kautta.

Kilpailun jälkeen voittajaa haastatteli hänen pitkäaikainen valmentajansa Tim Barter. Molemmilla oli ymmärrettävästi tunteet pinnassa.

”En pysty. Seuraava kysymys”, Bland totesi, kun Barter pyysi häntä kuvailemaan tuntemuksiaan voiton jälkeen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat