Aika on loppumassa kesken Ruotsin uinnin supertähdeltä – Sarah Sjöström ei näillä näkymin puolusta olympiakultaansa Tokiossa - Urheilu | HS.fi

Aika on loppumassa kesken Ruotsin uinnin supertähdeltä – Sarah Sjöström ei näillä näkymin puolusta olympiakultaansa Tokiossa

27-vuotiaan uimarin toivo on nyt perhosuinnin sijaan vapaauinnissa.

Ruotsin uintitähti Sarah Sjöström voitti Rio de Janeirossa olympiakultaa 100 metrin perhosuinnissa. 27-vuotias Sjöström ei näillä näkymin voi puolustaa matkan olympiakultaa Tokiossa.

17.5. 17:58

Olympiakultaa 100 metrin perhosuinnissa Rio de Janeirossa voittanut Ruotsin uinnin supertähti Sarah Sjöström ei näillä näkymin puolusta titteliään Tokiossa.

”En ole kovin toiveikas sen suhteen, että perhonen toimii ennen olympialaisia. Siitä tulee vaikeaa”, Sjöström sanoi yleisradioyhtiö Sveriges Radionin Radiosportenille.

Sjöström kertoi maanantaina julkaistussa haastattelussaan, ettei ole voinut harjoitella perhosuintia kuin vasta viime viikosta lähtien.

27-vuotias uimari mursi helmikuun alussa oikean kätensä kyynärpään kaaduttuaan jäisellä kadulla.

”Oikea käsivarteni ei ole nyt niin vahva, koska menetin sen ympäriltä melkein neljä senttiä lihasmassaa. Siksi perhosuintini on epäsymmetristä”, Sjöström kertoi.

Sjöström palasi Riosta kolmen mitalin kanssa. Hän saavutti perhosuintikultansa lisäksi hopeaa 200 metrin vapaauinnissa ja pronssia 100 metrin vapaauinnissa.

Tokion suhteen Sjöström on kääntänyt katseensa 50 ja 100 metrin vapaauintiin.

”Olen erittäin onnellinen, että vapaauinti toimii joka tapauksessa”, hän sanoi Radiosportenille.

Sjöström on saavuttanut kolmen olympiamitalin lisäksi 17 pitkän radan MM-mitalia, joista kahdeksan kultaisia sekä neljä lyhyen radan MM-mitalia, joista kolme kultaisia.

EM-kisoissa Sjöström on kauhonut pitkällä ja lyhyellä radalla yhteensä 43 mitalia. Niistä 22 on kultaisia.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat