Hippos asetti lasten hyväksi­käytöistä tuomitun ravi­valmentajan kilpailu­kieltoon, Suomen Ravivalmentajat painottaa raviurheilun vastuuta - Urheilu | HS.fi

Hippos asetti lasten hyväksi­käytöistä tuomitun ravi­valmentajan kilpailu­kieltoon, Suomen Ravivalmentajat painottaa raviurheilun vastuuta

Kilpailukielto alkaa heti asian vakavuuden takia.

Tunnettu ravivalmentaja sai 4,5 vuotta vankeutta lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

9.6. 15:56

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina 59-vuotiaan ravivalmentajan neljän vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ampuma-aserikoksesta.

Lue lisää: Ravipiireissä arvostettu mies hyväksikäytti seksuaalisesti tyttöjä kymmenen vuoden ajan, tuomittiin neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen

Suomen Hippos asetti keskiviikkona ravivalmentajan väliaikaiseen kilpailukieltoon.

Tuomio ei ole lainvoimainen, ja ravivalmentaja on kiistänyt kaikki syytteet. Asian vakavuuden vuoksi Hippoksen asettama kilpailukielto alkaa kuitenkin heti.

Kilpailukielto koskee oikeutta käsitellä hevosta ravikilpailuissa kilpailuaikana, oleskelua talli- ja varikkoalueella sekä toimimista ohjastajana, vastuullisena valmentajana ja ravien toimihenkilönä.

Hippos painottaa, että sillä on nollatoleranssi häirintään ja syrjintään ja että jokainen hevosalalla toimiva on osaltaan vastuussa turvallisen harrastus- ja toimintaympäristön vaalimisesta.

”Hevosharrastukset ja hevosurheilu ovat suurten tunteiden toimintaa. Näihin tunteisiin ei kuulu pelko epäasiallisen käytöksen kohteeksi joutumisesta. Jos henkilö kokee tulleensa kohdelluksi epäasiallisesti ja epäkunnioittavasti, asia tulee aina ottaa vakavasti. Jokaisen vastuuseen kuuluu häirinnän kitkeminen, tilanteisiin puuttuminen ja rajojen asettaminen”, painottaa Hippoksen hallituksen puheenjohtaja Kari Eriksson.

Myös Suomen Ravivalmentajat otti kantaa tapaukseen tiistaina. Liitto korosti, että raviurheilulla on vastuu turvallisen ympäristön luomisesta ja kaikenlaiseen epäasialliseen käytökseen pitää puuttua matalalla kynnyksellä.

”Näiden asioiden julkituonti vaati uhreilta suurta rohkeutta. Toivomme, että rikosten uhrit saavat kaiken avun ja tuen toipumiseen”, sanotaan Twitterissä julkaistun tekstin lopussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat