Tanskan tähtimaali­vahti Kasper Schmeichel keskittyy kohtaamaan Huuhkajat – Menestysresepti valmiina: ”Kaikki huippujoukkueet tekevät samoin” - Urheilu | HS.fi

Tanskan tähtimaali­vahti Kasper Schmeichel keskittyy kohtaamaan Huuhkajat – Menestysresepti valmiina: ”Kaikki huippujoukkueet tekevät samoin”

Maalivahti kuvailee joukkuettaan kilpailu­henkiseksi ja vaikeasti murrettavaksi.

Tanskan maalivahti Kasper Schmeichel harjoitteli joukkueensa kanssa keskiviikkona.

9.6. 16:58

Yksi asia tuskin muuttuu koskaan, vaikka tanskalaismaalivahti Kasper Schmeichel, 34, venyisi miten moneen huipputorjuntaan. Se on, että hän joutuu vastaamaan kysymyksiin isästään, maalivahtilegenda Peter Schmeichelista.

Kysymykset ovat jälleen ilmassa, kun Tanska aloittaa urakkansa jalkapallon miesten EM-lopputurnauksessa isännöimällä lauantaina Suomea. Peter Schmeichel oli isossa roolissa, kun Tanska eteni vuonna 1992 sensaatiomaisesti Euroopan mestaruuteen.

”Isäni ei ole sellainen tyyppi, joka puhuu noista asioista. Tietysti vuoden 1992 EM-kisat nousevat Tanskassa aina esille, kun suuntaamme suureen turnaukseen”, Kasper Schmeichel kuittasi hiljattain kysymyksen isästään kansainvälisessä etälehdistö­tilaisuudessa.

Tanska ei ole eri puolilla Eurooppaa pelattavan lopputurnauksen suurimpia voittajasuosikkeja, mutta yllätysvalmis se on. Siitä kertovat viime vuosien vahvat suoritukset ja tulokset.

Monissa papereissa Tanska on B-alkulohkon kakkossuosikki Belgian jälkeen. Lohkossa pelaavat lisäksi Venäjä ja haastajana kisoihin lähtevä Suomi.

”Tuhlaisimme aikaamme, jos emme uskoisi menestykseemme. Olemme jo pitkään pelanneet tasaisesti ja hyvin. Kun katsoo viime vuosien tuloksiamme, näkee että olemme joukkue, joka on hyvin organisoitu, kilpailuhenkinen sekä vaikeasti voitettavissa ja murrettavissa”, Kasper Schmeichel sanoo.

Hän painottaa, ettei ajatuksissa voi mennä asioiden edelle, vaikka joukkueen itseluottamus on korkealla.

”Emme voi alkaa puhua, että voitamme turnauksen, sillä on pakko elää hetkessä. Sellainen puhe veisi keskittymistä seuraavasta pelistämme. Kaikki huippujoukkueet ja hyvien joukkueiden pelaajat tekevät samoin – elävät nykyhetkessä.”

Schmeichelin kausi Leicesterissä oli vahva, vaikka joukkue valahti Englannin Valioliigassa lopulta viidenneksi. Seurajoukkuekauden kruunu oli Englannin cupin mestaruus.

Schmeichel ottaa cupista esimerkin hetkessä elämiselle.

”Otimme tavoitteeksemme cupin voiton, muttemme voineet mennä vaikka viidennelle kierrokselle miettien, kenet saamme seuraavaksi vastaamme. Ensin oli päästävä kierrokselta jatkoon.”

Maalivahti vakuuttaa, että Tanska keskittyy täysin Suomi-otteluun, joka pelataan Parkenin stadionilla Kööpenhaminassa.

Täysiä katsomoita Parkenilla ei nähdä koronavirustilanteen takia. Paikalle on voidaan ottaa 15 900 katsojaa eli vajaa puolet stadionin yleisökapasiteetista.

”Siitä tulee mahtavaa. On hienoa, että jonkin verran kannattajia on paikalla, vaikka tietysti unelmamme viime vuonna oli, että Parken olisi täynnä. Uskon, että koko Tanska nauttii tästä, koska emme ole kokeneet vastaavaa.”

Tilaa urheilun uutiskirje osoitteessa www.hs.fi/urheilu

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat