Raskaan sarjan maailman­mestari Tyson Fury kertoo mielenterveys­ongelmien johtaneen tuhoisiin ajatuksiin: ”Ei voi päästä alemmas kuin minä olin” - Urheilu | HS.fi

Raskaan sarjan maailman­mestari Tyson Fury kertoo mielenterveys­ongelmien johtaneen tuhoisiin ajatuksiin: ”Ei voi päästä alemmas kuin minä olin”

WBC-liiton raskaan sarjan maailmanmestari haluaa lisätä tietoisuutta mielenterveysongelmista.

Tyson Fury ottelussa Deontay Wilderia vastaan helmikuussa 2020.

9.6. 22:26 | Päivitetty 10.6. 14:55

Nyrkkeilyn WBC-liiton raskaan sarjan mestari Tyson Fury on jo vuosia kertonut avoimesti kohtaamistaan mielenterveys­ongelmista.

Viime aikoina hän on nostanut aihetta jälleen esiin. Taustalla on halu lisätä keskustelua ja mielenterveys­ongelmien ymmärtämistä.

”Mitä enemmän ihmiset puhuvat aiheesta, sitä enemmän tietoisuus leviää, Fury kertoo Instagramissa jakamassaan videossa.

Videolla Fury kertoo yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden tunteista, joita hän on kokenut lapsuudesta asti. Silloin hän ei vain ymmärtänyt, mistä on kyse.

”Olen koko elämäni tiennyt, että jotain on pielessä.”

Lue lisää: Nyrkkeilyn raskaansarjan hallitseva mestari Tyson Fury kärsii mielenterveysongelmista eikä voi otella

Nyrkkeily on tuonut menestystä, mutta se ei ole suojannut häntä ongelmilta. Vuonna 2015 Fury kohtasi Wladimir Klitschkon ottelussa, jonka panoksena olivat WBA-, IBF- ja WBO-liittojen raskaan sarjan mestaruus.

Fury voitti ottelun, minkä jälkeen hänellä meni kolme vuotta syvissä vesissä. Nyrkkeilijä taisteli masennuksen, päihderiippuvuuden ja itsemurha-ajatusten kanssa.

”Ei voi päästä alemmas kuin minä olin ja tässä minä olen, kertomassa tarinaani ja inspiroimassa ihmisiä ympäri maailmaa”, Fury kertoo toisessa instagram-pävityksessään.

Joulukuussa 2020 Fury kuvaili Big Issue -lehdelle mielenterveys­ongelmia jatkuvaksi taisteluksi, joka ei lopu koskaan.

”Ihmiset sanovat, että ai sinulla on mielenterveys­ongelmia, pääset niistä yli. En ole päihittänyt sitä, olen vain oppinut, miten pärjään sen kanssa paremmin kuin aiemmin.”

Haastattelussa Fury myös muistuttaa, että kuka vain voi kärsiä mielenterveysongelmista.

”Vaikka olisit positiivinen ihminen, se voi pakottaa sinut polvilleen. Olen myös halunnut näyttää, että kuka vain voi nousta ylös.”

Lue lisää: Nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestari tulee paljasnyrkkisten miesten suvusta ja lukee ainoana kirjanaan vuoden 1611 Raamattua

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat