Brownen maali vapautti HJK:n pelin - Urheilu | HS.fi

Brownen maali vapautti HJK:n pelin

Mestarisuosikki joutui tekemään hikisen iltapuhteen ennakkoluulottoman Hakan kanssa.

David Brownen osuma vapautti HJK:n pelin Valkeakoskella. Kuva ottelusta AC Oulua vastaan.

10.6. 20:43

Haka–HJK 1–2

Ennakkoluulottomasti aloittanut Haka piti suursuosikki HJK:ta ahtaalla ensimmäisen jakson, mutta sen jälkeen tahti muuttui.

Viime kauden tuplamestari lisäsi kaasua tauon jälkeen, vyöryi vastustamattomasti toisen jakson alussa ja vei tehohetken ansiosta täydet liigapisteet lukemin 2–1 (0–0).

Klubin peli vapautui avausosumasta. Kentän vaarallisin mies David Browne sai pallon kulman jälkitilanteesta, nousi väkevästi vasemmalta puolelta ja täräytti pallon painavasti takanurkkaan.

Kun vaihtomies Luis Henrique upotti Klubin toisen maalin kohta perään, peli näytti taputetulta.

Kaksi edellistä otteluansa voittanut Haka näytti kuitenkin vaarallisuutensa. Kova yritys palkittiin Ishmael Yarteyn kavennusosumalla. Isännät loivat painetta vielä senkin jälkeen, mutta palkintoa ei tullut.

Vahvan miehistön koonnut Klubi on aloittanut kauden tuloksellisesti juuri niin vahvasti kuin sopi odottaakin. Seitsemän ensimmäistä liigakamppailua on tuonut kuusi voittoa ja yhden tasapelin.

Hakan 20-vuotias maalivahti Aatu Hakala sai liigakasteensa kovimmassa mahdollisessa paikassa. Tikkurilan Palloseuran kasvatti komennettiin tolppien väliin, kun isäntien tukipilari Mika Hilander joutui jäämään kentän laidalle lievän loukkaantumisen takia.

Hakala näytti kylmäpäisyytensä heti avausjaksolla torjumalla Roope Riskin maanuoliaisen ja syöksymällä oikea-aikaisesti Lucas Lingmanin läpisyöttöön.

Klubin maalivahti Hugo Keto voi kiittää päätuomari Mattias Gestraniusta suopeudesta. Keto sai vain keltaisen kortin syöksyttyään laidalta rynnänneen Haka-kärjen Andrija Bosnjakin jaloille. Ulosajokaan ei olisi ollut vääryys.

Toni Koskela teki Klubin kokoonpanoon neljä muutosta edelliseen otteluun verrattuna. Janne Saksela, Jair, Roope Riski ja Dylan Murnane pääsivät nyt avaukseen.

Klubi pelasi ilman kapteeniansa Daniel O’Shaughnessya, joka pääsi ainoana kotimaan liigan pelaajana Suomen EM-kisajoukkueeseen.

Klubi on ollut Hakalle ylikäymätön este jo pitkään. Viime kaudella helsinkiläisjoukkue vei keskinäiset liigakamppailut 3–1 ja 4–1 sekä Suomen cupin välierän 3–2.

Valkeakosken ylpeys on kaatanut HJK:n liigassa viimeksi lähes 13 vuotta sitten.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat