Viivi Lehikoinen paransi taas ennätystään: ”Koko päivä tuntui vähän levottomalta” - Urheilu | HS.fi

Viivi Lehikoinen paransi taas ennätystään: ”Koko päivä tuntui vähän levottomalta”

Reetta Hurske voitti Espoossa pika-aidat.

Viivi Lehikoinen voitti Espoon gp-kisojen 400 metrin aitajuoksun.

10.6. 21:31

Aitajuoksija Viivi Lehikoinen jatkoi ennätystehtailuaan myös kauden toisessa pitkien aitojen startissaan Espoon gp-kisoissa.

HIFK-Friidrottia edustava Lehikoinen juoksi torstai-iltana Leppävaarassa ennätyksekseen 56,17. Tulos on uusi alle 23-vuotiaiden Suomen ennätys. Hän kertoi juoksunsa jälkeen Ylen haastattelussa pitäneensä kisaa hankalana.

”Koko päivä tuntui vähän levottomalta ja tuntui, että olisi stressaantunut olo. Periaatteessa ei omasta kunnosta ollut stressiä, mutta jotenkin vaan tuntui levottomalta”, Lehikoinen sanoi.

Hän kohensi kesäkuun alussa Jyväskylässä juoksemaansa ennätystä (56,33) 26 sadasosalla.

”Kisa meni ihan ok. Tietenkin oma ennätys lämmittää, mutta ei ehkä ollut niin puhdas juoksu kuin silloin Jyväskylässä, vaikka aika parani. Vähän tuli päälle aidat.”

21-vuotias Lehikoinen voitti pitkät aidat ylivoimaisesti, sillä toiseksi sijoittunut Ukrainan Mariia Mykolenko hävisi hänelle yli puolitoista sekuntia.

Naisten pika-aitojen voitto meni Tampereen Pyrinnön Reetta Hurskeelle. Hän juoksi Espoossa ajan 13,06.

”Kyllähän se voitto maistuu hyvälle. Ihan hyvät startit tänään alle, ja alkupää tuli finaalissakin hyvin”, Hurske sanoi Ylen haastattelussa.

Hän juoksi alkuerässään ajan 13,35. Finaalissa Hurske oli omaa luokkaansa, sillä Alankomaiden Sharona Bakker jäi hänestä 13 sadasosaa ja Norjan Isabelle Pedersen reilut kolme kymmenystä.

”Oli minun kisa tänään. Ihan hyvä niin.”

26-vuotias aituri kertoi, ettei 13 sekunnin alitukseen oltaisi vaadittu ”ihan kauheasti”.

"Muutaman sadasosan nopeampi väli, niin sehän olisi tullut jo sillä. Ihan ok juoksu, ja mukavaa, että oli näin hyvät olosuhteet. Tietenkin vähän enemmänkin myötäistä voisi olla.”

Maanantaina selkäänsä Paavo Nurmen kisoissa loukannut Oskari Mörö sijoittui miesten 400 metrin aitajuoksussa toiseksi. Hän jäi ajallaan 50,78 reilun sekunnin päähän kisan voittaneesta Britannian Chris McAlisterista.

”Meni pidemmälle kun viime kerralla Turussa, se on aina positiivinen asia. Säikäytin itsenikin siellä, mutta nyt saatiin parsittua ukko kasaan puudutuspiikillä, neuloilla, teipillä ja kortisonilla. Kaikennäköistä kikkaa käytettiin”, Mörö sanoi Ylelle.

”Liike on lääke. Pakko se on painaa silloin jos pystyy.”

110 metrin aitojen tuore SE-mies Elmo Lakka sijoittui Espoossa kolmanneksi. Lakka juoksi alkuerissä ajan 13,62 ja kohensi tulostaan finaalissa lukemiin 13,53.

”Hyvä lähtö, puoleen väliin tuli ihan erinomaisesti. Sitten ihan pieni ponnistuksen häiriö, lähti vähän ponnistus liian korkealle”, Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava Lakka sanoi Ylelle.

Edellisen aitatreeninsä toukokuun lopussa tehneen Lakan edelle ehtivät torstaina Norjan Vladimir Vukicevic (13,49) ja Britannian David King (13,53).

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat