HJK ja HIFK avasivat lipunmyynnin yleisölle, sitten koronarajoitukset muuttuivat taas - Urheilu | HS.fi

HJK ja HIFK avasivat lipunmyynnin yleisölle, sitten koronarajoitukset muuttuivat taas

Toistaiseksi yli tuhannen katsojan yleisöjä on ollut Veikkausliigassa Kuopion Palloseuralla ja SJK:lla.

HJK porskuttaa sarjakärjessä kuuden ottelun jälkeen.

10.6. 15:26

Yleisö palaa jalkapallokatsomoihin myös Helsingissä tulevalla viikolla.

Veikkausliiga-seurat HJK ja HIFK tiedottivat lipunmyynnin aloittamisesta kotisivuillaan torstaina.

HJK kohtaa Ilveksen kotiyleisönsä edessä Bolt areenalla perjantaina 18.6. HIFK pelaa samalla stadionilla yleisön edessä jo tiistaina 15.6. FC Honkaa vastaan.

Tämänhetkisen tiedon mukaan yli 10 000 katsojaa vetävälle Bolt-areenalle saa ottaa yhteensä 1 300 henkeä, kun katsomo jaetaan 26 lohkoon.

Jokaiseen lohkoon saa ottaa 50 henkeä.

Uusimaa siirtyi kuitenkin heti seurojen tiedotteen jälkeen pandemian leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen, joten enemmänkin yleisöä saattaa päästä paikalle.

Linjauksen teki pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä. Uudet rajoitukset tulevat voimaan aikaisintaan maanantaina 14.6.

Kiihtymisvaiheessa yleisötilaisuuksien osallistujamääriä ei enää tarvitsisi rajoittaa. Osallistujien ja seurueiden olisi kuitenkin edelleen vältettävä lähikontaktia toisiinsa, kun samassa rajatussa ulkotilassa on yli 50 henkilöä.

Lue lisää: Pääkaupunkiseutu siirtyi kiihtymisvaiheeseen, kokoontumis­rajoituksia puretaan ensi viikolla – Tämä kaikki muuttuu

Tähän asti HJK:n ja HIFK:n peleihin on päässyt vain alle kymmenen katsojaa kerrallaan. Muutos tuhatpäiseen yleisöön on valtava harppaus molemmille seuroille.

Helsinkiläisjoukkueiden kannattajat ovat katsoneet korona-aikana pelejä kallioilta käsin, sillä Töölössä stadionin sisään näkee kätevästi kattorakenteiden välistä.

Lue lisää: HIFK:n fanit lauloivat kallioilta törkeää laulua aville, kun stadionin portit olivat suljettuina yleisöltä

Kannatuslaulut ovat kantautuneet Bolt areenan nurmelle mainiosti, mutta nyt fanit pääsevät viimein näkemään pelaajat lähietäisyydeltä.

Toistaiseksi suurimmat yleisöt ovat olleet Veikkausliigassa SJK:lla ja Kuopion Palloseuralla, joiden alueella rajoituksia on lievennetty jo aiemmin.

SJK–HJK -ottelussa 22. toukokuuta katsojia oli 1 650 ja viikkoa myöhemmin KuPS-Haka-ottelussa 1 550 katsojaa. AC Oulu–HIFK-ottlussa katsojia oli 900.

Tampereen Ilves pystyy ottamaan juhannusviikolla pelattavaan otteluun FC Interiä vastaan noin 3 000 katsojaa, kun Ratinan 16 000 paikan kapasiteetista on käytössä 18 prosenttia.

Oikaisu: HJK ja HIFK aloittivat lippujen myynnin torstaina, ei keskiviikkona.

Ryhmä HJK:n kannattajia seurasi tapahtumia Töölön jalkapallostadionin viereisiltä kalliolta ottelussa Turun Interiä vastaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat