Kalle Samooja jakaa kolmatta sijaa Euroopan-kiertueella - Urheilu | HS.fi

Kalle Samooja jakaa kolmatta sijaa Euroopan-kiertueella

Miehet ja naiset pelaavat Ruotsissa samaa kilpailua.

Kalle Samooja jakoi kierroksensa jälkeen kärkipaikan Euroopan-kiertueen kilpailussa Göteborgissa. Lopulta hän sijoittui avauspäivänä jaetulle kolmannelle sijalle. Kuva toukokuun lopulta PGA Championshipistä.

10.6. 16:10 | Päivitetty 10.6. 21:44

Suomalainen Kalle Samooja jakoi oman kierroksensa jälkeen kärkipaikkaa Ruotsissa pelattavan Euroopan-kiertueen osakilpailussa.

Lopulta Samooja oli torstain jälkeen jaetulla kolmannella sijalla englantilaisten Ashley Chestersin ja Steven Brownin sekä espanjalaisen Pep Anglésin kanssa.

Samooja pelasi kierroksensa 65 lyönnillä eli seitsemän lyöntiä alle göteborgilaisen Vallda Golf & Country Clubin kentän ihannetuloksen. Kisaa johtavat Itävallan Christine Wolf ja Englannin Sam Horsfield käyttivät yhden lyönnin vähemmän.

”Oli kyllä varsin stedi kävely linksillä tänään. Lyöminen oli varsin stediä”, Samooja kertoi tiedotteessaan.

Tulos olisi voinut olla Samoojan mukaan vielä komeampi, sillä hänellä oli useampia mahdollisuuksia eagleen eli väylän pelaamiseen kaksi lyöntiä alle ihannetuloksen.

”Neljä eagle-puttia greeniltä tai vähän ulkopuolelta. Lyhyellä 14. [väylällä] eaglechippi ihan greenin vierestä. En oikein saanut käytettyä paikkoja muilla rei’illä”, hän kertoi.

Sekä miehet että naiset pelaavat torstaista sunnuntaihin kestävässä Scandinavian Mixed -turnauksessa samaa kilpailua ja kisaavat yhteisestä palkintopotista.

Päivän toiseksi paras suomalainen oli 22. sijaa jakava Sanna Nuutinen. Hän pelasi kierroksen neljä lyöntiä alle ihannetuloksen.

”Kierros lähti vähän tahmeasti ja hukkasin paljon hyviä birkkumahdollisuuksia. Ehkäpä vähän jopa jännitti, onhan tämä kauden eka ’major’, kun kyseessä on viisi kertaa isompi kilpailu kuin alkukauden kisat”, Nuutinen sanoi Golfpiste.comin mukaan.

Osallistujia on 156, joista 78 miehiä ja 78 naisia. Suomalaisista mukana ovat Samoojan ja Nuutisen lisäksi Sami Välimäki, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström. Välimäki on avauspäivän jälkeen sijalla 56, Koiviston ja Wikströmin sijoitus on 111:s.

Naiset ja miehet lyövät avauslyöntinsä eri lyöntipaikoilta.

”Mies ryhmässä tuntui aika normaalilta itselle, sillä miesten kanssa enimmäkseen treenaan kotonakin. Tunnelma täällä on hyvä, ja on kiva päästä nauttimaan Euroopan-kiertueen eduista, kuten välinerekoista ja fysioista. Olo on kuin majorissa", Nuutinen sanoi.

Uutista päivitetty kello 21.45 avauspäivän lopputuloksilla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat