Australialainen uimari vetäytyy olympiakarsinnoista, syynä ”naisvihamieliset perverssit” - Urheilu | HS.fi

Australialainen uimari vetäytyy olympia­karsinnoista, syynä ”naisvihamieliset perverssit”

Madeline Groves ilmoitti päätöksestään sosiaalisessa mediassa.

Madeline Groves perhosteli 200 metrin olympiahopeaa Rio de Janeirossa 2016.

10.6. 18:00

Australialaiset uimarit kisaavat lauantaista alkaen paikoista Tokion olympialaisiin ilman Rio de Janeirossa kaksi olympiahopeaa uinutta Madeline Grovesia.

Groves jättää Adelaidessa järjestettävät karsintakilpailut väliin kokemansa naisvihan vuoksi, Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi torstaina.

”Toimikoon tämä opetuksena kaikille naisvihamielisille perversseille ja heidän saappaidensa nuolijoille”, Groves kirjoitti torstaina Twitter-tililleen.

”Ette voi enää käyttää hyväksenne nuoria naisia ja tyttöjä, häpäistä heidän kehojaan tai vähätellä heidän sairauksiaan, ja odottaa sitten heidän edustavan teitä, jotta saatte vuotuiset bonuksenne. Sen aika on lopussa.”

Groves, 26, saavutti Rio de Janeirossa hopeaa 200 metrin perhosuinnissa sekä 4 x 100 metrin sekauintiviestissä.

Hän korosti torstaina, ettei ole lopettanut uraansa uimarina, vaan aikoo kilpailla myöhemmin tänä vuonna.

Groves ilmoitti BBC:n mukaan viime vuoden lopulla miehestä, joka sai hänet tuntemaan olonsa epämukavaksi. Mies oli tuijottanut uimapuvussaan olevaa Grovesia.

Australian uimaliitto oli tuolloin ottanut yhteyttä Grovesiin, joka oli kuitenkin kieltäytynyt antamasta lisätietoja tapauksesta. Uimaliitto kertoi ottavansa väitteet seksuaalisesta häirinnästä vakavasti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat