Huuhkajille on luvassa historiallisessa EM-ottelussa ongelmia: Näin Tanska tekee maalinsa - Urheilu | HS.fi

Huuhkajille on luvassa historiallisessa EM-ottelussa ongelmia: Näin Tanska tekee maalinsa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa lauantaina historiansa ensimmäisessä EM-turnausottelussaan Kööpenhaminassa Huuhkajien vastustajan maalintekovoima jakautuu monelle pelaajalle. Tanska on ollut viime ajat todella vaarallinen.

Christian Eriksen on Tanskan hyökkäyspelin sielu.

11.6. 10:30

Tanskan vaarallisuus lauantain EM-pelissä on suhteellinen juttu.

Seurajalkapallon perusteella tanskalaisilla ei juuri ole Euroopan sarjoissa jyllääviä tehotykkejä, jotka voisivat tykittää Suomen riekaleiksi. Maajoukkueena Tanska taas vaikuttaa jopa pelottavan kovalta.

Tanska jäi maaleitta viime syyskuussa Kansojen liigan peleissä Belgiaa (0–2) ja Englantia (0–0) vastaan, mutta on sittemmin osunut yhdeksässä pelissä putkeen maalierolla 25–6!

MM-karsintojen lähtökiihdytys maaliskuussa oli murhaava, sillä Tanska löi Israelin 2–0, Moldovan 8–0 ja Itävallan 4–0.

Huuhkajilta vaaditaan valppautta niin erikoistilanteissa kuin pelitilanteissa. Viimeisessä harjoituspelissä Tanska kukisti Bosnia & Hertsegovinan (2–0) kahdella kulmapotkumaalilla.

Saksaa (1–1) vastaan Christian Eriksen syötti Yussuf Poulsenin keskeltä puolittain läpi, eikä Mats Hummels pysynyt hyökkääjän kyydissä.

Tanska kääntää parhaimmillaan peliä todella nopeasti. Sen sai havaita mainittu Itävalta, jonka puolustuksen tanskalaiset viilsivät auki vastaiskuin.

Viime aikojen pelit kertovat, ettei Eriksenin nollaus riitä Tanskan hyökkäyspelin hyydyttämiseksi. Tehoja on tullut laajalla rintamalla.

Tanska pelaa yleensä 4–2–3–1-ryhmityksellä, jossa keskikentän duo Pierre-Emile Höjbjerg ja Thomas Delaney vastaavat tasapainosta ja osaavat myös antaa ratkaisusyöttöjä. Itävaltaa vastaan Höjbjerg teki tehot 1+1 ja Delaney 0+2.

Heidän yläpuolellaan Eriksen loistaa pelintekovoimallaan ja erikoistilanteillaan.

Vasemman laiturin tontti on ollut vahvasti Martin Braithwaiten hallussa. Oikealla on nähty esimerkiksi Poulsen ja Andreas Skov Olsen.

Väkivahva Poulsen voi pelata myös piikissä, jossa on nähty myös Jonas Wind ja Kasper Dolberg.

Heistä Wind on kauden sarjamaaleilla mitaten tanskalaisten maaliahnein pelaaja, mutta hän pelaa maan omassa sarjassa. Muut hyökkäyspään vakiokasvot ansaitsevat elantonsa Euroopan isoimmissa liigoissa.

Huuhkajat luottaa lauantaina pitkälti vastaiskuihin. Tanskan viidestä edellisestä takaiskusta (Saksa 1, Belgia 4) yksikään ei ole varsinaisesti vastaiskumaali.

Belgia yllätti Tanskan kerran nopean vapaapotkun jälkeen, kun Romelu Lukaku murtautui keskeltä läpi. Kolme osumaa on uponnut keskitysten jälkeen: yksi etualueelta, yksi keskeltä ja yksi taka-alueelta. Kerran Tanska on yllätetty Belgian Youri Tielemansin kaukovedolla.

Lue lisää: Lukas Hradeckyn tarina olisi ollut toinen, elleivät hänen vanhempansa olisi muuttaneet 90-luvun lama-Suomeen ja Turkuun

Lue lisää: Pikkupoika harjoitteli yli 50 tuntia viikossa kesät talvet – Oliver Antmanista povattiin Suomen Messiä, ja sellainen hänestä tulikin

Lue lisää: Italia ryhdistäytyi MM-katastrofin jälkeen – hurja tahti jatkuu A-lohkossa

Tilaa EM-kisojen uutiskirje osoitteessa hs.fi/urheilu

Lue kaikki HS:n EM-kisajutut osoitteesta hs.fi/emkisat

Huuhkajien lohkon maalitykit:

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat