Englannin finaalijoukkueen kulmakivinä ovat maahanmuuttajataustaiset perheet – ”Tätä joukkuetta ei olisi, jos hän olisi ollut virassaan yhtä sukupolvea aiemmin” - Urheilu | HS.fi

Englannin finaalijoukkueen kulmakivinä ovat maahanmuuttaja­taustaiset perheet – ”Tätä joukkuetta ei olisi, jos hän olisi ollut virassaan yhtä sukupolvea aiemmin”

Englannin EM-välierän avaus­kokoonpanon pelaajista seitsemällä on suku­juuria vanhempien tai iso­vanhempien kautta muualla kuin Englannissa.

Kuvassa toisiaan onnittelevista Englannin maajoukkueen pelaajista Harry Maguire (vas.), Harry Kane (kolmas vas.) ja Declan Rice (kolmas oik.) olisivat voineet edustaa myös Irlantia. Tyrone Mingsin (toinen vas.) sukujuuret juontuvat puolestaan Barbadokselle. Raheem Sterling (edessä oik.) eli viisivuotiaaksi asti Jamaikalla.

11.7. 14:00

Tiukasta maahanmuuttolinjasta tunnettu Britannian nykyinen sisäministeri Priti Patel on jalkapallon EM-lopputurnauksen aikana muun muassa puolustanut pelaajien polvistumiselle buuaamista.

Konservatiivipuolueen poliitikko on samalla kuitenkin elänyt ainakin sosiaalisessa mediassa innolla mukana sunnuntaiseen EM-finaaliin asti edenneen Englannin joukkueen taipaleella.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat