Tokion olympialaisten avajaisten johtaja sai potkut 23 vuoden takaisen sketsin takia - Urheilu | HS.fi

Tokion olympialaisten avajaisten johtaja sai potkut 23 vuoden takaisen sketsin takia

Kentaro Kobayashi pyysi anteeksi ”äärimmäisen sopimattomia” puheitaan.

Tokion kisojen avajaisiin kuuluu tiettävästi myös näytös, jossa Japanin ilmavoimien hävittäjät piirtävät olympiarenkaat taivaalle. Kuva keskiviikon harjoituksista.

22.7. 8:21 | Päivitetty 22.7. 11:19

Tokion olympialaisten perjantaina pidettävien avajaisten johtaja Kentaro Kobayashi on saanut potkut, kertoo uutistoimisto Reuters.

Syynä on päivää ennen avajaisia julkisuuteen tullut vuodelta 1998 peräisin oleva video, jolla Kobayashi esiintyy sketsissä ja sanoo muun muassa, että ”leikitään holokaustia”.

Viittaus holokaustiin eli juutalaisten kansanmurhaan toisen maailmansodan aikana herätti järkytystä Japanissa, vaikka se tapahtui 23 vuotta sitten.

”Tämä tuli esille menneisyydessä tapahtuneessa esityksessä. Hän käytti kieltä, jolla tehtiin pilaa traagisesta historian tositapahtumasta”, Tokion olympialaisten järjestelykomitean puheenjohtaja Seiko Hashimoto perusteli potkuja medialle.

”On selvää, että he kohtaavat kritiikkivyöryn”, verkkokeskusteluissa muun muassa todettiin vanhan videon tultua julkisuuteen.

Kobayashi esitti julkisen anteeksipyynnön. Hän kertoi, että vuonna 1998 julkaistulla videolla esiteltiin nuoria koomikkoja.

”Kirjoittamani sketsi sisälsi vuorosanoja, jotka olivat äärimmäisen sopimattomia. Siihen aikaan en saanut yleisöä nauramaan haluamallani tavalla, ja uskoakseni yritin kaapata yleisön huomion halpamaisella keinolla”, sanoi Kobayashi, joka on Japanissa tunnettu teatterihahmo.

Tämä ei ollut ensimmäinen olympialaisten avajaisiin liittyvä kohu. Maaliskuussa avajaisten ja päättäjäisten luova johtaja Hiroshi Sasaki erosi sen jälkeen, kun hän oli ehdottanut suositulle naiskoomikolle esiintymistä avajaisissa possuhahmona.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat