Emil Ruusuvuori eteni Atlantan ATP-turnauksen puolivälieriin vastustajan keskeytettyä: ”On aika extreme-olosuhteet” - Urheilu | HS.fi

Emil Ruusuvuori eteni Atlantan ATP-turnauksen puolivälieriin vastustajan keskeytettyä: ”On aika extreme-olosuhteet”

Atlantan ATP-tennisturnausta on pelattu yli 35 asteen helteessä.

Emil Ruusuvuori eteni Atlantan ATP-turnauksen puolivälieriin. Kuva Australian avointen ensimmäisen kierroksen ottelusta helmikuulta 2021.

30.7.2021 7:25

Suomalainen tennispelaaja Emil Ruusuvuori on voittanut Ranskan Benoit Pairen Atlantan ATP-turnauksessa kaksinpelin toisella kierroksella. Voitto napsahti Ruusuvuorelle lukemilla 4–6, 6–4, 3–0.

Voitollaan suomalainen etenee ensimmäistä kertaa tällä kaudella puolivälieriin ATP-kiertueella.

Paire jätti ottelun kesken kolmannessa erässä uuvuttuaan helteestä. Lämpötila oli paikan päällä varjossa 35 astetta.

"Erikoinen matsi, todella kuuma, ei siinä oikein muuta voi sanoa. Itselläkin oli vaikeuksia alusta asti, ei tuntunut kovin hyvältä oikeastaan mikään”, Ruusuvuori kommentoi STT:lle ottelun jälkeen.

Suomalainen kertoi voineensa huonosti toisen erän jälkeen. Tauolla viilentyminen oli helpottanut hieman oloa.

"Kaveri päätti jättää homman kesken, mutta ei yhtään voi paheksua. On aika extreme-olosuhteet”, Ruusuvuori sanoi.

Suomalainen kuvailee, että jokaisesta pisteestä oli taisteltava. Tiukka ensimmäinen erä meni Pairelle, ja toisen erän voiton nappasi Ruusuvuori.

Ruusuvuori päätti jättää Tokion kesäolympialaiset väliin, koska hän päätti keskittyä ATP-kiertueeseen.

Puolivälieräottelussa Ruusuvuori kohtaa Britannian Cameron Norrien, joka kukisti Australian Nick Kyrgiosin 6–1, 6–4. Ennen vastustajan selviämistä Ruusuvuori arvioi, että kumpikin mahdollisista vastustajista on kovia pelaajia. Norrie on ATP-listalla sijalla 29 ja Ruusuvuori sijalla 78.

Yhdysvalloissa pelattu Pairen ja Ruusuvuoren kohtaaminen alkoi Suomen aikaa myöhään eilisiltana. Ruusuvuori ja Norrie kohtaavat myöhään tänä iltana Suomen aikaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat