Naisleijonat löi Tšekin niukasti MM-puolivälierässä: Suomi kohtaa välierässä Yhdysvallat maanantain iltaottelussa - Urheilu | HS.fi

Naisleijonat löi Tšekin niukasti MM-puolivälierässä: Suomi kohtaa välierässä Yhdysvallat maanantain iltaottelussa

Tšekki hallitsi ottelua etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä.

Sanni Vanhanen oli Naisleijonien sankari puolivälierässä Tšekkiä vastaan.

29.8. 7:51 | Päivitetty 29.8. 18:22

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue on voittanut Tšekin 1–0 MM-kisojen puolivälierässä Calgaryssa. Naisleijonien maalin teki ajassa 35.01 joukkueen 16-vuotias kuopus Sanni Vanhanen, jolle maali oli MM-kisauran ensimmäinen.

Jäähyaitiosta kentälle luistellut Vanhanen käytti hyväkseen Tšekin harhasyötön, joka päätyi suoraan keskialueelle ja läpiajoon karanneelle suomalaishyökkääjälle. Vanhasen viimeistely-yritys epäonnistui, mutta takaa-ajoon lähtenyt Tšekin puolustaja ohjasi kiekon lopulta omaan maaliinsa ohi maalivahti Klara Peslarovan.

”Onhan se huikeaa, että 05-syntynyt pelaaja ratkaisee tällaisen pudotuspelin. Jos hän pysyy ehjänä ja kipinä palaa rinnan alla, hänestä tulee yksi maailman kymmenestä parhaasta pelaajasta kymmenen vuoden päästä”, Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen hehkutti Discoveryn tv-haastattelussa nuorta suojattiaan.

Tšekki hallitsi ottelua etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta Suomen maalille puolivälierään palannut Anni Keisala torjui vastustajan yritykset kerta toisensa jälkeen. Keisalalle kertyi ottelussa yhteensä 29 torjuntaa.

Kolmanteen erään Naisleijonat paransi reilusti peliään ja puolusti johtoasemaansa onnistuneesti.

Kaksi vuotta sitten MM-hopeaa Espoossa saavuttanut Suomi kohtaa maanantaina välierässä Yhdysvallat. Naisleijonat hävisi Espoossa pelatun MM-finaalin juuri Yhdysvalloille voittolaukauskilpailussa. Välierä alkaa maanantaina kello 22 Suomen aikaa.

Valkopunapaitaiset tšekkipelaajat aloittivat ottelun erittäin terävästi ja hallitsivat kiekkoa aktiivisella otteella. Keisala venytti ensimmäiset paraatipelastuksensa reilun viiden minuutin jälkeen, kun Suomen seitsemäs puolustaja Sini Karjalainen istui jäähyllä.

Suomi pääsi avauserän lopussa paremmin peliin mukaan, mutta toinen erä oli taas Tšekin hallintaa. Helsingin IFK:ssa pelaava Michaela Pejzlova pääsi nokitusten Keisalan kanssa, mutta suomalaisvahti venytti niukasti patjansa keskushyökkääjän yrityksen eteen.

”Kyllähän Anni Keisala oli ihan fantastinen maalissa, ja on upeaa nähdä, että meillä on kaksi huippumaalivahtia tällä hetkellä. Kerta kaikkiaan maaginen suoritus. Ennen kaikkea tämä oli joukkueen voitto”, Mustonen painotti.

Suomi tuskaili ottelussa myös rangaistusten kanssa, sillä niitä kertyi kahteen ensimmäiseen erään neljä. Toki viimeinen rangaistuksista päättyi suomalaisittain iloisiin tunnelmiin Vanhasen sinetöityä voittomaalin.

Suomi ja Tšekki kohtasivat myös kaksi vuotta sitten MM-puolivälierässä, ja myös tuolloin ottelu oli tiukka. Suomi eteni lopulta Espoon mitalipeleihin 3–1-voitolla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat